Nyheder

TripleA vinder konkurrence i USA

TripleA og USA-partner vinder prestigefyldt konkurrence. Fik 1. pladsen i international dyst om at have det mest innovative bud på anvendelse af sojabønner

TripleA i Hornsyld har sammen med sin partner i USA, virksomheden Satavie, vundet 1. pladsen i en international konkurrence om at have det mest innovative bud på anvendelse af sojabønner.

Bag ”US Soy Innovation Challenge” står den amerikanske soja-organisation, og der var 80 deltagere. Udover den store prestige, det giver at vinde konkurrencen, vandt Satavie 100.000 USD. Alle deltagere var store aktører inden for branchen fra en række forskellige lande.

- Det er helt vildt, vi kan næsten ikke få armene ned, og det er en fantastisk anerkendelse af vores produkt, som kan få stor betydning for afsætningen på det globale marked, siger Hans Jørn Holm, der er salgsansvarlig i TripleA ejet af Hornsyld Købmandsgaard A/S.

Hans Jørn Holm (t.h.) er salgsansvarlig for TripleA, og sammen med Lasse Jakobsen (t.v.) fra den amerikanske virksomhed, Satavie, ser han gode muligheder for øget afsætning i en række amerikanske stater.

Godt for sarte maver
Vinder-produktet er AX3, som er udviklet på TripleA, og det var både teknologien og produktet, der blev bedømt og fremhævet.

AX3 er et proteinkoncentrat til husdyrfoder produceret af sojaskrå. Der er tale om proteiner af høj kvalitet, og det bruges til dyr, der har brug for et nænsomt og højtfordøjeligt foder, f.eks. smågrise og kyllinger samt til fiskefoder til akvakultur.

- AX3 sikrer en høj fordøjelighed og reducerer risikoen for diare, når vi taler om smågrise. Mange har været nødsaget til at gå ned i proteinindhold, da zink i svinefoder blev udfaset, men med AX3 er det ikke nødvendigt. Meget lav PH og syrebindingskapacitet hjælper grisen godt på vej med at øge fordøjeligheden af foderet, forklarer Hans Jørn Holm.

Stort potentiale
Lasse Jakobsen er direktør i Satavie, som er det selskab, der sælger TripleA’s produkter i USA.

- Der er et stort potentiale i teknologien, der blev vurderet som et innovativt og kommercielt produkt af høj kvalitet. Ud over produktets unikke egenskaber blev der samtidig lagt vægt på, at der er tale om en bæredygtig produktion.

- Vi har i en årrække solgt AX3 i Canada med succes, og placeringen bidrager selvfølgelig til ekstra stor interesse særligt i USA, siger Lasse Jakobsen, der er født i Danmark og har boet og arbejdet i Canada og USA siden 2003.

Han forventer, at zink i foderblandinger til svin ligesom i EU også vil blive udfaset i USA inden for få år, og at det vil skabe en øget interesse for AX3.

- Satavie vil nu bruge præmien til at opgradere virksomheden og lave endnu flere praktiske forsøg med produktet samt fortsætte opbygningen af en kundebase i USA, lyder det.

Vinderplaceringen i den internationale soja-konkurrence kan få stor betydning for udbredelsen af AX3 fra TripleA i Hornsyld, vurderer Hans Jørn Holm (t.v.) og Lasse Jakobsen (t.h.)

På sigt produktion i USA
Lasse Jakobsen og Hans Jørn Holm tager i september på en række virksomhedsbesøg i USA.

- Vi er allerede i dialog med flere potentielle kunder i USA, og vi kan se, der er et meget stort marked. På sigt kan det næste skridt være en produktion i USA. Det vil være langt mere bæredygtigt, da vi på den måde undgår fragten fra Sydamerika til Danmark, påpeger Lasse Jakobsen og Hans Jørn Holm.

- Men nu gælder det om at få markedet optimeret og forstærket, og med vinderplaceringen står vi et rigtigt godt sted, understreger de. Juli 2023 Ud over de spændende udfordringer i USA eksporterer TripleA i dag til en række europæiske nærmarkeder samt fjernmarkeder som bl.a. Kina og Malaysia.

Yderligere oplysninger kan fås hos Global Sales Manager, Hans Jørn Holm, TripleA, tlf. 6011 1365

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11