Nyheder

Vigtigt med en god handelspartner

Familien Bach i Nim har handlet med Hornsyld Købmandsgaard gennem 70 år.

Hvor mange gange lastbilen med foder fra Hornsyld Købmandsgaard er drejet ind af indkørslen til Sletkærgård i Nim, er der ingen, der har tal på. Men det er mange gange, for familien Bach har handlet med HK gennem 70 år.

Tillid omkring handel betyder meget for Vagn Åge Bach.

- Det er vigtigt at have en god og stabil samhandelspartner, som man kan have tillid til, siger Vagn Åge Bach, der har en malkekvægbesætning bestående af 90 RDM-køer plus opdræt og driver 150 hektar.

Han driver landbruget sammen med sin hustru, Lisbet, der er selvstændig med egen bogholder-virksomhed, som drives fra hjemmet. Parret har to voksne døtre.

Vagn Åge Bach er glad for samarbejdet med Hornsyld Købmandsgaard, som hans far, Vagner Bach, indledte i 1950. Han var fodermester på en gård i Bjerre Herred, og havde selv to søer med smågrise samt 50 slagtekyllinger, som han skulle have foder til.

Da han i 1954 købte Sletkærgård ved Nim og blev selvstændig, skulle han have foder til sin besætning, som dengang bestod af otte køer, seks søer og to heste. Der var 12 hektar til ejendommen. Bedriften udviklede sig og voksede støt og roligt, og han fortsatte med Hornsyld Købmandsgaard, som han var godt tilfreds med.

Vagn Åge Bach indgik i et I/S med sin far i 1988 og overtog selv i 1994, og han kan således se tilbage på 32 års samhandel med firmaet.

Der bliver lyttet

Mens mange landmænd i dag indhenter tilbud og handler med flere forskellige firmaer, vælger Vagn Åge Bach at lægge al sin handel i Hornsyld Købmandsgaard, når det gælder færdigfoder, såsæd og gødning.

- Vi har gennem mange år fået lavet vores egen blanding i samarbejde med min fodringskonsulent og fagfolk på Hornsyld Købmandsgaard, og det fungerer udmærket. Det er min oplevelse, at de lytter til, hvad jeg ønsker, og vi har et godt samarbejde om at udvikle det bedste foder, som fungerer godt i min besætning.

- At jeg lægger al min handel her, betyder ikke, at jeg ikke stille krav. Tingene skal være i orden, og er der noget, skal vi have rettet op på det med det samme. Det er min oplevelse, at det sker, og rent prismæssigt har jeg ikke oplevet, at andre kan gøre det bedre. Jeg skeler selvfølgelig lidt til de andre og holder mig orienteret, for der skal jo være noget ved det.

- At virksomheden er privatejet betyder, at der er lidt kortere vej fra kunden til dem, der bestemmer. Det kan jeg godt lide.

Har ingen ansatte

Vagn Åge Bach driver sit landbrug uden ansatte, hvilket han har gjort gennem de sidste 20 år.

Vagn Åge Bach klarer selv alle opgaverne på Sletkærgård, og benytter vikarhjælp, når han skal have en fridag eller på ferie.

- Jeg benytter Vikarservice Lillebælt, hvis vi skal have fri en weekend eller på ferie og ved særlige spidsbelastninger. Det fungerer fint, lyder det fra den travle landmand, der tilføjer, at hverken ham eller Lisbet er gode til at ”gå og lave ingenting”.

Det meste af arbejdet i marken klares af maskinstation, dog sidder han selv på traktoren, når der skal tromles og harves, og han køer også selv halm ind.

Køerne kommer på græs, og dyrevelfærden prioriteres højt, hvilket betyder, at mælken leveres til ARLA’s Hjertemælksordning, hvor der stilles en række krav til produktionen.

- Vi har fået det hele stillet an på en god måde, og jeg synes, det fungerer fint med vikarhjælp, når vi skal på ferie.

Kokkeskole i Frankrig

Parret interesserer sig meget for god mad, og tager hvert år i september på kokkeskole i Frankrig hos nogle gode venner. Her eksperimenterer de med madlavning, og her bliver retterne bygget op helt fra bunden med brug af årstidens råvarer fra lokalområdet og afstemt med de rette vine.

- Det hygger vi os rigtigt meget med, siger Vagn Åge Bach, der som ung overvejede at blive kok.

- Det blev i stedet landbruget, og selv om der er masser af arbejde hver eneste dag, har jeg ikke på noget tidspunkt fortrudt mit valg. Men det er vigtigt en gang imellem at komme ud og få nogle andre oplevelser, siger han.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11