Nyheder

- Jeg fik en chance mere

Laust Pedersen kom gennem depression og sygdomsperiode med støtte fra sin arbejdsplads

- Det gik alt for stærkt, jeg arbejdede hele tiden, ofte aften og nat. Når jeg havde fri fra jobbet, arbejdede jeg på ejendommen derhjemme, og vi byggede samtidig feriebolig i udlandet. Jeg kørte den materielle vej i højt gear, og i dag kan jeg se, at jeg glemte mig selv midt i det travle ræs.
Det fortæller 58-årige Laust Pedersen, Juelsminde, der den 30. juni har 25 års jubilæum i Hornsyld Købmandsgaard A/S, hvor han arbejder i kornafdelingen.


Han stammer fra Nebel, og efter at have arbejdet ved landbruget i en årrække, overtog han fødegården i 1992. Jorden var forpagtet ud, og han søgte arbejde som lastbilchauffør på Købmandsgaarden.
- Det var der ikke lige mulighed for på det tidspunkt, men jeg blev i stedet tilbudt et job på møllen, som jeg sagde ja tak til.
Det svære år
Laust beretter om sine 25 år på virksomheden, og han kommer hurtigt ind på et år, der blev fuldstændig skelsættende for ham, nemlig 2008.
- Jeg fik stress, depression og gik ned med flaget. Det var slemt, jeg fik masser af medicin, som jeg ikke kunne tåle, jeg blev fysisk syg, var indlagt og lå i respirator i 14 dage.
- Det var en ganske forfærdelig tid for mig selv og min familie, fortæller Laust, der åbent fortæller om den svære periode i sit liv.
- Der er rigtigt mange mennesker, der i større eller mindre grad er ramt af stress og depression. Det er vigtigt at tale om det og vigtigt, at det ikke bliver tabu. I dag kan jeg se, at jeg burde have gearet lidt ned, dengang det hele gik så stærkt, siger han.
Kom roligt i gang
Efter perioden i respirator begyndte der ganske langsomt at ske en positiv udvikling.
- Det var som om jeg var blevet renset, og jeg kunne begynde at se frem og komme i gang med mit liv igen.
- Men det tog tid og det var en lang proces. I den forbindelse er jeg meget taknemmelig for, at Hornsyld Købmandsgaard tog mig ind igen. Jeg passede udenoms-arealerne, i starten et par timer om dagen uden der blev stillet store krav. Jeg fik at vide, at jeg bare skulle gøre det, jeg kunne, og jeg kom stille og roligt i gang.
- Jeg er glad for at være på en arbejdsplads, hvor der også er en social dimension og hvor der bliver gjort noget for at hjælpe dem, der har det svært. Det er flot, de tager hånd om medarbejderne på den måde. Der er jo ikke nogen, der går gennem livet uden kriser.
Frihed under ansvar
Laust fik arbejde i kornafdelingen i 2011, hvor han stadig er og hvor han arbejder med at producere færdigvarer til foderblandinger.
- Hornsyld Købmandsgaard har gennemgået en enorm udvikling på de 25 år, der er gået, og der har hele tiden været blik for nye forretningsområder, som har skabt flere arbejdspladser.
- Det har altid været sådan, at vi arbejder med frihed under ansvar. Hvis man passer sit arbejde, så er der muligheder.
- Jeg har nogle fantastisk gode kolleger, og jeg er meget glad for min arbejdsplads. De ”samlede mig op”, da jeg var langt nede, jeg fik overskud og jeg blev igen glad for livet.
- Den oplevelse, jeg var igennem, betyder, at jeg i dag er taknemmelig hver eneste dag, og at jeg ikke gider hænge mig i småting, der alligevel ikke betyder noget, siger Laust.
Han bor i Teglværksparken i Juelsminde sammen med sin kone, Connie, der arbejder på AV-Cables i Hornsyld. Parret har tre voksne børn, Thomas, Tine og Ditte, samt fire børnebørn.
Fritiden bruges på skovcamping i Bugten ved Juelsminde og ferierne går ofte til Kreta, hvor de har et hus.
Jubilæet fejres ved en reception i Hornsyld Købmandsgaard A/S den 30. juni fra 13.00 til 16.00.

 
Laust Pedersen har 25 års jubilæum i Hornsyld Købmandsgaard A/S, og han er glad for at arbejde på en virksomhed, hvor der er fokus på medarbejdernes trivsel.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11