Nyheder

Høsten er i fuld gang

Hornsyld Købmandsgaard har fået de første læs vinterbyg ind omkring en uge før normalt

- Vi har haft et godt vækstår, hvor afgrøderne ikke er blevet sat tilbage, og det tidlige forår giver i år en usædvanlig tidlig høst. Samtidig ser det ud til, at kvaliteten og udbytterne er fine.

Det siger afdelingsleder René Nielsen fra Hornsyld Købmandsgaards afdeling i Baastrup. Her fik man den første vinterbyg ind den 10. juli – ca. en uge før normalt.

- Det ser fint ud med kerner og kvalitet, og vi forventer pæne udbytter over middel. Samtidig høstes der med vandprocenter på omkring 14, så alt i alt er landmændene glade og tilfredse, lyder meldingen.

- Det betyder rigtigt meget, at landmændene allerede kan komme ud med mejetærskerne nu, da der så er gode muligheder for at høste på de rigtige dage og dermed for at få afgrøden ind så tør og fin som mulig. Samtidig er der bedre tid til det efterfølgende arbejde i marken og den travle sæson, der venter over de næste måneder.

- Det er en spændende periode, det er jo her, man ser udbyttet af årets indsats, siger René Nielsen, der glæder sig over en god start på høsten.

På Hornsyld Købmandsgaards afdeling i Baastrup er der kapacitet til 40.000 tons, hvoraf vinterbyggen kun udgør en mindre del, omkring 3-4.000 ton.

På afdelingen er der 12 ansatte incl. sælgere.

Super god start

En af de første landmænd, der var ude, var Henrik Brix på ”St. Hornumkær” ved Hornsyld. Han rykkede ud med mejetærskeren allerede den 9. juli, og leverede korn på HK i Hornsyld.

- Vi har haft en super god start på høsten, og det er rart at komme i gang så tidligt. Det er tørt og godt, og jeg fornemmer, det giver pænt, siger Henrik Brix, der vurderer et udbytte i vinterbyg over middel.
Han har 40 hektar vinterbyg af sorten Matros.

Her høstes der vinterbyg hos Henrik Brix, ”St. Hornumkær” ved Hornsyld den 10. juni.


- Vi fik de første læs vinterbyg ind den 10. juli, og kvaliteten er fin, siger afdelingschef René Nielsen, Hornsyld Købmandsgaards afdeling i Baastrup.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11