Nyheder

Rekordår i Hornsyld Købmandsgaard

Koncernens samlede overskud blev på godt 57 mill. kr. mod 32 mill. året før

Det blev igen til et godt år for Hornsyld Købmandsgaard-koncernen, der samlet set i 2022 fik et overskud på 57,4 mill. kr. mod 32 mill. kr. året før. Et resultat, der er på et højere niveau end de tidligere fremsatte forventninger.

Regnskabet blev fremlagt på generalforsamlingen den 10. maj 2023 i Hornsyld Korn A/S samt koncernens driftsselskaber, som omfatter Hornsyld Købmandsgaard A/S (grovvare), H.K Olie A/S, Triple A A/S og HK Totalbyg A/S. Virksomheden har 172 ansatte.
 

Henrik Hedegård og Henrik Holm


Omsætningen i 2022 udgjorde 2,9 mia. kr. mod godt 2 mia. kr. året før, og koncernens egenkapital androg 295 mill. kr. pr. 31. december 2022 svarende til en soliditetsgrad på 30,5 procent.
Ledelsen er godt tilfreds med årets resultat og fremhæver, at koncernen har realiseret en højere omsætning end forventet på de største vareområder. Der er desuden opnået en højere enhedsavance primært på korn og gødning, hvilket skyldes gunstig afdækning og betydelige prisstigninger i løbet af året

- 2022 blev et helt specielt år med store muligheder og samtidig store udfordringer, primært som følge af krigen i Ukraine. Markeder ude af kontrol, enorme prisstigninger på energi og store prisstigninger på afgrøder. Intet var som det plejede, og her kom forandringsvilligheden til udtryk, siger administrerende direktør Henrik Hedegaard.

- Der blev i 2022 håndteret rekordstore mængder afgrøder, og den store høst i 2022 gør, at der igen i 2023 afvikles store mængder, både til landbrugskunder, egen foderproduktion og til eksport, siger Henrik Hedegaard.


Fremgang hele vejen rundt
Økonomidirektør Henrik Holm understreger fremgang og stor aktivitet hele vejen rundt i koncernen.

- Hornsyld Købmandsgaard A/S (grovvare) fik et overskud på 28 mill. kr., hvilket er 3 mill. kr. bedre end året før.

- I HK Totalbyg kunne man i 2022 mærke byggeaktiviteten i samfundet, og her endte resultatet på 9 mill. kr. Selskabet har store forventninger til de kommende år, specielt inden for halbyggeri men også når det gælder boligbyggeri.

- Olieafdelingen har haft højere omsætning end budgetteret, og har opnået et tilfredsstillende resultat på 13 mill. kr., oplyser økonomidirektøren, der også fremhæver et godt resultat i Triple A.

- I 2022 forbedrede Triple A produktionseffektiviteten og endte med et resultat på 2 mill. kr. Virksomheden slog for alvor igennem på det danske marked med AX3-produktet. Der er nu gennemført de nødvendige tiltag, som betyder, at Triple A er klar på eksportmarkederne i fremtiden, siger Henrik Holm.

Investerer i kornopbevaring
Ledelsen forventer generelt en lidt højere aktivitet i 2023 med baggrund i mange tiltag og projekter, der er i gang.

- Med baggrund i flere års stigning på indkøbte afgrøder fra landbruget er der stort fokus og behov for øgede faciliteter til opbevaring af afgrøder, og der vil blive investeret i siloprojekter.

- Der er behov for mere og bedre lagerkapacitet til gavn for både kunder og ansatte, og der lægges i 2023 ud med første etape i en flerårig investeringsstrategi, både på egne lokationer landet over samt på vigtige havnefaciliteter, oplyser Henrik Hedegaard.

Koncernen er en familiedrevet virksomhed, og er en af de få privatejede grovvareforretninger, der er i Danmark. Hornsyld Købmandsgaard kunne i 2022 fejre 90 års fødselsdag.

Læs årsrapporten for 2022 her

Yderligere oplysninger kan fås hos administrerende direktør Henrik Hedegaard, tlf. 2527 7305 eller økonomidirektør Henrik Holm, tlf. 2527 7314
 

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11