Nyheder

Kender alt til kornets kvalitet

Hornsyld Købmandsgaard A/S producerer selv sit sædekorn

Når Hornsyld Købmandsgaard A/S producerer såsæd, er intet overladt til tilfældighederne, og der ligger et meget stort forarbejde forud for selve produktionen.

- Omkring 90 procent af det sædekorn, vi sælger, er af egen produktion, oplyser salgschef for planteavl, Henrik Rønnow, Hornsyld Købmandsgaard A/S.

På Agromek 16 fra den 29. november til den 2. december er han at træffe på virksomhedens stand, hvor der bl.a. sættes fokus på produktion af såsæd med alt, hvad det indebærer.

 
Et meget stort forarbejde går forud for produktionen af såsæd, og det skal kunne dokumenteres, at såsæden lever op til gældende normer og krav.

 

- Det er måske ikke alle, der er klar over, at vi har egenproduktion af såsæd, og derfor vil vi gerne orientere om, hvordan vi arbejder med kvalitet, sporbarhed og opnåelse af de bedst mulige dyrkningsegenskaber, når vi producerer certificeret såsæd af høj kvalitet.

- Vi vil også gerne orientere om, hvordan vi sammensætter sortsvalget i samarbejde med danske og udenlandske forædlere for at kunne tilbyde netop de sorter, der egner sig bedst til danske forhold.


Verdens skrappeste krav

Produktionen af vårsæd i Hornsyld Købmandsgaard A/S påbegyndes i januar og kører på fuld tryk i årets første måneder, så det er klar til levering i storsække hos landmændene i februar-marts. Sidst i juli starter produktionen af vintersæd, der skal være klar til ud såning fra først i september.

- Danmark har verdens skrappeste krav til certificeret såsæd, og vi kører efter normer, der er højere end EU’s normer. Mange års intensivt arbejde med planteforædling og afprøvning har gjort, at vi er så langt fremme.

- Det betyder, at vi kan få nye sorter, som er mere sygdomsresistente, har højere ydelse og er tilpasset tidens miljøkrav, siger Henrik Rønnow og tilføjer, at Danmark er det land i EU, hvor salget af certificeret udsæd målt i % af arealer ligger højest.

Hornsyld Købmandsgaard A/S har omkring 40 fremavlere, som yder en særlig indsats med ukrudts- og svampebekæmpelse og er meget fokuserede på deres markdrift.

På Agromek kan man også høre om, hvad den private grovvareforretning har at byde på inden for planteavlsområdet, både når det gælder gødning, kalk, majsfrø, markfrø samt plantebeskyttelse.


Nærmere oplysninger:

Salgschef Henrik Rønnow, Hornsyld Købmandsgaard A/S, tlf. 2527 7361, e-mail hro@hk-hornsyld.dk

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11