Nyheder

Fuldt hus til arrangement på rohden gods

Hornsyld Købmandsgaard kunne melde fuldt hus til inspirationsdag omkring vårsæd for sæsonen 2023, der blev afholdt onsdag d. 8. februar. 100 kunder deltog i arrangementet, som fandt sted på Rohden Gods ved det naturskønne Vejle Fjord. Her bød dagen på oplæg fra både Rohden Gods, Yara Danmark, Meelunie GPI A/S og Hornsyld Købmandsgaard.

”Vi er glade for opbakningen til arrangementet her på Rohden Gods. Vi har valgt at holde vores vårsædsarrangement på Rohden Gods, fordi vi synes, vores værdier omkring miljø og klima stemmer overens med hinanden. Derudover synes vi, det er fantastisk, at vi kan tilbyde vores kunder en dag med fagrelevante oplæg og afslutningsvis en rundvisning i de smukke omgivelser.” siger Henrik Rønnow, som er salgschef for Planteavl i Hornsyld Købmandsgaard.

Aleksander Terkelsen, der er godsforvalter på Rohden Gods, ser fordele i at få mulighed for at huse et arrangement som dette: ”Vi har stor interesse i at styrke relationen til vores samarbejdspartnere, så derfor var det oplagt at få Hornsyld Købmandsgaard på besøg i dag. Kombinationen af det faglige fokus samt muligheden for at styrke vores sociale profil i branchen var det, vi faldt for. Historisk set har vi haft et langt og udviklende samarbejde med Hornsyld Købmandsgaard og synes, der er god synergi mellem vores værdier.”

Et af fokuspunkterne i dagens oplæg var blandt andet hestebønner, som Hornsyld Købmandsgaard har en særlig interesse i at udbrede kendskabet til i landbruget. Hornsyld Købmandsgaard har nemlig indgået en partnerskabsaftale med proteinfabrikken Meelunie GPI A/S, som er ved at opføre en fabrik i Hedensted, hvortil der skal leveres 20.000 tons hestebønner i første omgang.

”Det er vigtigt for os at sprede budskabet om værdien, det kan skabe for landmændene, der dyrker hestebønner. Dyrkning af hestebønner er en interessant mulighed for mange planteavlere og vi glæder os til at kunne udbrede muligheden for dyrkning af specialafgrøder i Danmark” afslutter Henrik Rønnow.

Dagen havde også et fokus på gødning og vårsæd, hvortil der blev præsenteret data og tal på gødning, som viste, hvordan den bliver udnyttet bedst i landbruget. Derudover præsenterede Hornsyld Købmandsgaard vårsædssortimentet for sæsonen 2023 for deltagerne. Hornsyld Købmandsgaard takker for opbakningen til dagens arrangement og håber på lige så stor opbakning næste gang.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11