Nyheder

Hornsyld Købmandsgaard udvider kapacitet

Køber lager i Vamdrup med henblik på at ekspandere i det sydjyske

Hornsyld Købmandsgaard A/S udvider sin lagerkapacitet og ekspanderer i det sydjyske med køb af lager i Vamdrup med plads til 20.000 tons korn.Salgsdirektør Henrik Hedegaard oplyser, at overtagelsen sker pr. 1. juli 2018. Lageret vil være åbent for modtagelse af korn fra den kommende høst.

- Vi forventer vækst i det sydjyske område, og lagerhallerne i Vamdrup ligger rigtigt godt til os med kort afstand til motorvej, siger han.

Mange kan selv levere

Lagerbygningerne er beliggende i et industriområde på Glasvej i Vamdrup og har i en årrække været lejet ud til Overgaard Gods.

Da det blev muligt at erhverve, slog Hornsyld Købmandsgaard til, da det passer perfekt til virksomhedens udviklingsplaner og vækststrategi.

- Med lagerfaciliteter på dette sted giver vi en række kunder gode betingelser for selv at kunne levere korn til os, hvilket vi ved, at mange er interesserede i, hvis mulighederne er til stede og afstanden ikke er for stor.
- Strukturudviklingen i grovvarebranchen i dette område har været således, at landmændene ikke har mange muligheder for selv at levere deres korn, da mange afdelinger er blevet nedlagt.

Styrker sin position

Henrik Hedegaard påpeger, at Hornsyld Købmandsgaard i forvejen står stærkt i området, og at virksomheden med erhvervelsen af lageret har en unik mulighed for at styrke sin position. Samtidig har grovvarevirksomheden generelt brug for ekstra kapacitet på grund af stigende mængder.

- Med lagerhallerne kan vi modtage ekstra korn svarende til ca. 3.000 hektar, og med den centrale beliggenhed i forhold til infrastruktur kan vi let få maltbyg og raps videre til engrosmarkederne.
- Med de nye lagerfaciliteter kommer vi til at stå stærkere i samarbejdet med en række landmænd, og det giver os et godt udgangspunkt i området.
- Høsten er basis for større samhandel resten af året, og det er muligt, vi på sigt etablerer en egentlig forretning i Vamdrup med salg af gødning, såsæd og plantebeskyttelsesmidler, oplyser direktøren, der også forventer et større fodersalg, da konkurrenceevnen på ombytning med korn og foder styrkes væsentligt.

Økologi til Vindelev

Lageret i Vamdrup har i første omgang kun åbent i høst, men vil fremadrettet blive bemandet. Foreløbig bliver det lagt ind under Båstrup-afdelingens ledelse.

I forbindelse med købet af lageret i Vamdrup bliver der struktureret om, så afdelingen i Vindelev bliver rent økologisk lager.

- Vi oplever en vækst inden for økologien, og samler nu økologien på ét sted, nemlig i Vindelev, siger Henrik Hedegaard
.
Hornsyld Købmandsgaard har nu lagerkapacitet til korn i Hornsyld, Vamdrup, Vindelev, Vonge, Aller, Løgumkloster, Mølvang, Båstrup, Ejstrupholm, Gødstrup, Horsens, Niløse og Førslev.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11