Nyheder

Plantavl bliver aldrig kedeligt

Produktkonsulent Poul Møller, Hornsyld Købmandsgaard, har 40 års jubilæum

Han har gennemtravet fremavlsmarker, han har arbejdet med nye sorter og vurderet deres egenskaber – og sidst men ikke mindst, han har haft en god og tæt dialog med kunderne med henblik på at opnå det bedste opnåelige resultat i marken.

Poul Møller lægger vægt på den gode dialog, både i forhold til kunderne og også på arbejdspladsen, hvor han er i tæt dialog med sine kolleger på planteavlsområdet.


Produktkonsulent Poul Møller, Hornsyld Købmandsgaard A/S, har den 1. august 2023 40 års jubilæum. Det markeres på dagen med en reception for kunder og forretningsforbindelse. 
- Branchen har udviklet sig kolossalt, da jeg startede, var der mange flere kunder, rigtigt mange enheder og mindre familiebrug. I dag er der langt færre men meget større brug, og der er skabt en helt anden forretningskultur.

- Jeg er glad for at være et sted, hvor vi dækker hele paletten, og hvor både små og store kunder er vigtige. Vi matcher dem alle, lyder det fra den 65-årige jubilar, der startede sin karriere i branchen hos KFK og senere kom til Båstrup, som Hornsyld Købmandsgaard overtog.

Kombinerede teori og praktik
Poul Møller stammer fra Hornslet, hvor han voksede op på et landbrug. Han uddannede sig til landmand, og kom efter nogle år som praktisk landmand til Pajbjergfonden ved Odder som forsøgsmedarbejder, hvor han var i fire år. Her kunne han kombinere teori og praktisk viden.

- Planteavl, fremavl og forædlingen interesserede mig, og jeg fik job hos KFK som salgskonsulent, hvor jeg lærte om salg og køb til landbruget, siger Poul Møller, der fulgte med, da Hedegaard overtog Båstrup-afdelingen af KFK – og igen, da Hornsyld Købmandsgaard overtog afdelingen i 2004.

Poul Møller syner hvert år omkring 4-500 ha korn, og det er en opgave, han holder af som afveksling fra arbejdet ved skrivebordet.- Reelt har jeg ”kun” været 19 år i Hornsyld Købmandsgaard, men ancienniteten følger med. For mig var det godt at komme på en lidt mindre virksomhed, hvor jeg fik lov at arbejde med alt flere forskellige sider af foderstofbranchen, og hvor tingene dengang ikke var så specialiserede. Det har været ”learning by doing”, og jeg fik lov at prøve det hele.

- Senere har det så været spændende at være en del af den vækst og udvikling, der i dag præger virksomheden og gør den til et utroligt spændende sted at være, siger Poul Møller, der som produktkonsulent repræsenterer Hornsyld Købmandsgaard i det nordiske indkøbsselskab EAT, hvor han også sidder i bestyrelsen.

Poul Møller har gennem årene arbejdet meget med fremavlskunderne, og han har været den, der har indgået aftaler med landmændene og været garant for kvalitet, både på marken og hvad produktionen angår. Han går selv avlskontrol i markerne, og danner sig på den måde et godt billede af, om afgrøden kan leve op til kravene.

- Vi repræsenterer udenlandske forædlere gennem Nielsen og Smith, og står i dag et rigtigt godt sted, når det gælder højt ydende sunde og robuste sorter, siger han.


Dialogen er vigtig

Poul Møller har det godt med at være på en arbejdsplads, hvor han oplever, at der er en god dialog og korte kommandoveje til at træffe hurtige beslutninger.

- Det gælder i alle lag, også i forhold til kunderne, det betyder alverden og gør det til et meningsfyldt job. Jeg er så heldig, at jeg altid har haft lyst til at møde ind til dagens udfordringer, og jeg har det supergodt i hverdagen.

Poul Møller bor i Odder og har tre voksne børn på 19, 22 og 24 år. Hans interesser er naturen, friluftslivet og oplevelsesrejser, hvor man kan få et indblik i andre kulturer.

Planteavl og kornforædling har altid haft Poul Møllers interesse, og han finder det fortsat fascinerede efter 40 år i branchen.


40-års jubilæet fejres ved en reception for kunder og forretningsforbindelser på Hornsyld Købmandsgaard, Nørregade 28, Hornsyld, den 1. august 2023 fra kl. 13.00-16.30
Tilmelding til 7568 7300 eller post@hk-hornsyld.dk

 

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11