Nyheder

Går aldrig af vejen for en god handel

Salgsdirektør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard A/S, fylder 50 år

Lige siden han var dreng, har han været glad for at handle. Han købte alverdens ting og solgte dem igen. En rigtig handelsmand, der altid var tændt på køb og salg.

 
Gennem de sidste 17 år har salgsdirektør Henrik Hedegaard været ansat i Hornsyld Købmandsgaard A/S og næste år kan han se tilbage på 30 år i branchen.


Den 17. maj 2017 fylder salgsdirektør Henrik Hedegaard 50 år. Han har været ansat på Hornsyld Købmandsgaard A/S i 17 år, og næste år kan han se tilbage på 30 år i korn- og foderstofbranchen.

- Selve kundekontakten og dét at handle er stadig meget vigtigt for mig. Der er aldrig to handler, der er ens, og selv om jeg gennem tiden har fået langt mere administration og ledelse, så er jeg stadig med, når der skal handles. Det er vigtigt at være med helt derude, hvor tingene sker, så man hele tiden kan holde sig skarp.

Han har i dag ansvar for ca. 40 medarbejdere, men han handler stadig og er stadig tæt på sine kunder, hvilket han finder afgørende vigtigt. Han ved, hvad der rører sig og hvad der sker i markedet, både på grund af et tæt samarbejde med sine salgschefer men også fordi han stadig har nærhed til landmændene.

En spændende udvikling

Henrik Hedegaard har fulgt en rivende udvikling, både i landbruget, i branchen generelt og i Hornsyld Købmandsgaard.

Da han startede som salgschef i 2000, var kunderne primært fra lokalområdet, men i dag kommer virksomheden over stort set hele landet. Omsætning er i perioden steget fra 150 mill. kr. årligt til 1,3 mia. kr., og han har haft en stor andel i denne udvikling. I dag er der i alt 150 ansatte i virksomheden.

I 2005 avancerede han til salgsdirektør. I 2007 blev han i forbindelse med ny ejerstruktur i virksomheden ejerleder.

- Det har været spændende at være med i den udvikling, der er sket. Hornsyld Købmandsgaard har gennem alle årene vist en parathed til omstilling og en forandringsvillighed som gør, at vi har den position, vi har. Vi er en privatejet grovvareforretning, som i dag fremstår som et godt alternativ i branchen, og vi har en dygtig og meget stabil medarbejderskare, som er med til at gøre en forskel hver eneste dag.

Møllerblod i årerne

Henrik Hedegaard stammer fra Sdr. Bjert ved Kolding, og han startede sin karriere som handelselev i KFK i Andst 1988. Han tog samtidig merkonom inden for markedsføring.

Efter han blev udlært, blev han i 1990 salgsassistent i KFK, hvor han var i forskellige distrikter i Sønderjylland.  Det første lederjob fik han i 1994, hvor han som 27-årig blev afdelingsleder det sted, hvor han havde været elev, nemlig i Andst. I 1998 kom han til hovedkontoret i Toftlund.

- Min farfar og oldefar var møllere på Stenderup Mølle, som blev overtaget af KFK og som hørte under mig, da jeg var i firmaet. Jeg er ud af en gammel møllerslægt, og jeg fandt min farfars gamle næringsbrev, så det var lidt sjovt at komme til netop dét sted, hvor de havde haft deres virke.

Åbenhed og tillid

Som leder lægger Henrik Hedegaard stor vægt på åbenhed, tillid og ærlighed.  Er der problemer, bliver der taget fat for at få dem løst. Han har stor fokus på holdånd og forandringsvillighed samt et positivt nærvær med medarbejderne. 

Henrik Hedegaard bor på en skovejendom ved Vejen sammen med Christine, der arbejder på Dan Labels A/S i Vejle, og deres datter, Emma, på 15 måneder.  Han er desuden far til 24-årige Mikkel, der er speditør i Esbjerg, samt 20-årige Mathilde, der læser til socialrådgiver i Aarhus.

Fritiden bruges sammen med familien og gerne i naturen, både på jagt, på cykel, motionsløb eller i gode venners lag, bl.a. i Rotary i Vejen og andre netværksgrupper.

Fødselsdagen markeres ved en reception på Hornsyld Købmandsgaard A/S, Nørregade 28, Hornsyld, den 17. maj fra 13.00 til 17.00.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11