Nyheder

Ny i spidsen for planteavl i Hornsyld Købmandsgaard

Kenneth Søbye, 39 år, er ansat som produktchef for planteavl hos Hornsyld Købmandsgaard.

Det bliver med hele paletten inden for planteavl som arbejdsområde for agronom Kenneth Søbye, der netop er tiltrådt i en ny stilling som produktchef for planteavl på Hornsyld Købmandsgaard A/S.

Han bliver ansvarlig for den overordnede produktion af sædekorn i Hornsyld og på afdelingen i Glostrup, og han skal rådgive og vejlede kunder og egne sælgere inden for et bredt spekter af planteavl.

- Jeg ser frem til opgaven og håber, at jeg kan medvirke til at optimere området og sørge for at fortsætte den positive udvikling, der allerede er, siger Kenneth Søbye, der får som opgave at sikre høj faglig viden vedrørende planteavl i organisationen.

Han skal holde sig ajour med gældende lovgivning, markedsudviklinger, nye trends og teknologier, og han får som opgave at assistere og supportere sælgere på salgs- og kundemøder vedrørende planteavl.

Han får også det overordnede ansvar for fremavl, og han skal have kontakten til forædlerne i hele Europa.

Fokus på fremavl Kenneth Søbye kommer fra en stilling som konsulent i Bayer Danmark, hvor han har været i syv år.

Forinden var han produktchef for raps og majs hos Limagrain Danmark gennem fem år.

- Nu kommer jeg til at arbejde med det hele, lige fra såsæd, gødning og planteværn, og jeg skal sørge for, at vi har de rigtige og attraktive produkter på hylderne.

Det er en spændende opgave, hvor jeg kommer til at favne bredt, og det ser jeg meget frem til.

- Fremavlsområdet bliver et vigtigt element, og jeg kommer også til at arbejde med specielle sorter, højværdiafgrøder og kontraktproduktion i det hele taget, understreger han.

Ud over at beskæftige sig med planteavl på jobbet, er han også landmand i fritiden. Han er fjerde generation på gården i Givskud på godt 20 hektar, og ud over selve planteavlen går han meget op i jagt og naturpleje på ejendommen. Kenneth Søbye bor sammen med Bettina og deres søn på syv år.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11