Nyheder

Kick-off på planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S indbyder alle landmænd til planteavlsdag med aktuelle emner

Foråret står for døren og landmændene er utålmodige for at komme i gang i marken. Som startskud på den kommende planteavlssæson holder Hornsyld Købmandsdgaard A/S ”Kick-off” på planteavl 2016.

Det foregår på virksomheden Bogballe A/S, Bøgballevej 78, Uldum tirsdag den 22. marts fra 12.00 til 16.30, hvor alle landmænd og andre interesserede er velkomne.

- Vi holder dagen sammen med Bogballe, og vi har desuden deltagelse af firmaerne BASF og YARA Danmark, siger salgschef Henrik Rønnow, Hornsyld Købmandsgaard, der håber på en spændende og hyggelig dag som start på forårets komme og den nye marksæson.Optimal brug af mere gødning

På dagen kan man blive opdateret med den nyeste viden, og man kan vælge sig ind på aktuelle emner a’ 30 minutter, som afvikles løbende.

- Med vedtagelsen af landbrugspakken har landmændene fået mulighed for at tildele mere gødning, og vi sætter fokus på, hvordan man får anvendt den ekstra gødning mest optimalt med den rette fordeling. Det er vigtigt at tænke sig godt om og få gjort det rigtigt, både i forhold til udbytte og miljø, siger Henrik Rønnow.

Deltagerne får mulighed for at høre om strategi på planteværn samt det sidste nye vedrørende vårsæd, og det vil være produktansvarlig på planteavl, Hanne Schønning, Hornsyld Købmandsgaard, der fortæller om dette emne.

”Vækstregulering – hvordan gør man efter tildeling af nye forhøjede gødningsnormer” er emnet for Jakob Skodborg Jensen fra BASF.

Kristian Nielsen fra YARA Danmark fortæller om gødskning, herunder vigtigheden af kvalitet og sammensætning samt nyeste viden inden for mikronæringsstoffer.

Se hvordan der testes

Direktør Niels Jørn Laursen fra Bogballe fremviser virksomhedens testhal og fortæller om, hvordan den anvendes.

Der vil løbende være forplejning med pølser, øl, vand og kaffe.

Alle er velkomne, og HK opfordrer til at man tager medarbejdere og andre interesserede med.

Af hensyn til forplejning ønskes tilmelding på 7568 7300 eller post@hk-hornsyld.dk

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11