Nyheder

HK tilbyder finansiering af foder

Introducerer nyt koncept til danske svineproducenter

Hornsyld Købmandsgaard A/S er klar til at stille likviditet til rådighed og finansiere foder til danske svineproducenter, der lige nu er hårdt ramt af ekstremt lave afregningspriser og svigtende afsætning.

- Vi har udviklet en ny forretningsmodel, og vi vil gerne samarbejde med svineproducenterne om det her i en tid, hvor det er svært for mange at få økonomien til at hænge sammen, siger salgsdirektør Henrik Hedegaard, Hornsyld Købmandsgaard A/S.Henrik Hedegaard er dagligt i kontakt med mange landmænd, og han har kendskab til adskillige tomme slagtesvinestalde ude hos producenterne.

- Hvis man ikke kan komme af med sine smågrise, vil det i denne pressede situation for mange være oplagt at gå ind i slagtesvineproduktion, og de tomme stalde er der. Men det kræver likviditet til foder, og her er det i øjeblikket svært at få bankerne med.

Grundig forberedelse

Den private grovvarevarevirksomhed er med på Agromek i dagene fra den 27. til den 30. november, og her kan man booke et møde om det nye koncept.

- Det er noget, der skal tales godt igennem, og det kræver en grundig forberedelse og afstemning. Det skal ikke ske på Agromek, men her er det muligt at få en aftale, så vi efterfølgende sammen kan drøfte situationen og gennemgå den enkelte case.

- Vi er meget opmærksomme på vigtigheden af at få tingene aftalt og forventningerne afstemt med de rigtige forudsætninger.
 

En fordel for alle parter

Henrik Hedegaard siger, at Hornsyld Købmandsgaard løbende investerer i egen virksomhed for at kunne servicere landbrug i fremtiden.

- Nu går vi så ind og stiller noget likviditet til rådighed for vores kunder i et koncept, som vi har udviklet og arbejdet med siden 2007. Vi vil gerne levere foder, og vi ser det som en mulighed for, at vi kan udnytte kapaciteten i de mange tomme slagtesvinestalde.

- Vi har ikke ejerskabet af grisene, men vi betaler foderet. Landmanden får mulighed for at producere sine slagtesvin og vi leverer foderet mod en transport i afregningen.

- Den ene landmand kan sælge sine slagtesvin, den anden kan leje sin stald ud og vi kan sælge foderet. En fordelagtig situation for alle parter og en ordning, som samtidig kan være med til at opretholde den danske svineproduktion.

- Vi ved, behovet er til stede, og vi går nu ud i markedet med en højaktuel forretningsmodel, siger Henrik Hedegaard, der håber, at det kan medvirke til at løse nogle akutte udfordringer i svineproduktionen lige nu.

Hornsyld Købmandsgaard er meget opmærksom på den alvorlige situation i branchen, og det er på den baggrund, at virksomheden går ind og stiller likviditet til rådighed.

- Likviditeten ude på bedrifterne er under enormt hårdt pres på grund af historisk lave afregningspriser. Det økonomiske pres forstærkes af sommerens tørke, som bevirker at mange svineproducenter mangler foder til deres grise.

- Det pressede marked bevirker, at mange svineproducenter har svært ved at komme af med smågrise, fordi deres faste aftagere ikke længere køber grise, og det er samtidig svært på eksportmarkedet. Så alt i alt er situationen ganske alvorlig for branchen.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11