Nyheder

Økonomiafdelingen (31.03.2014)

Håndterer milliardomsætning på Hornsyld Købmandsgaard A/S

Der er ingen slinger i valsen i Hornsyld Købmandsgaards økonomiafdeling, hvor seks stærke kvinder med sikker hånd håndterer en årlig omsætning på halvanden mia. kr. Her er der styr på tingene, både når det gælder det store overblik og den lille detalje.
Bogholderiet består af en gruppe medarbejdere, der tilsammen har en enorm erfaring og stor faglig viden, og i spidsen for afdelingen står økonomidirektør Benny Mortensen. Afdelingen har hjemsted på Bjørnkærvej 16 i Hornsyld.
- Jeg er en af de mest forkælede chefer, der findes, for jeg har en afdeling, der er selvkørende, og jeg kan altid stole trygt på, at opgaverne bliver udført, siger han.

Seks stærke kvinder håndterer milliardomsætning på Hornsyld Købmandsgaard A/S. Fra venstre Birgitte Jeppesen, Jonna Pedersen, Tove Lauritzen, Sanne Nygaard Jørgensen, Kirsten Bie Lodahl og Lone Skov Hansen.
 

Frihed under ansvar
De seks ansatte i bogholderiet er:
Tove Lauritzen, ansat i 46 år. Arbejder med bank-betalinger.
Jonna Pedersen, ansat i 40 år. Arbejder med omkostninger, bogføring og løn.
Lone Skov Hansen, ansat i 19 år. Arbejder med køb samt HK Olie.
Sanne Nygaard Jørgensen, ansat i 7 år. Arbejder med køb.
Kirsten Bie Lodahl, ansat i to år. Arbejder med køb, trælast, regnskab, TripleA.
Birgitte Jeppesen, ansat i et halvt år. Arbejder med debitorstyring og vognmandsafregning.
Afdelingen består desuden af regnskabschef Henrik Holm samt Per Nielsen, der står for EDB’en.
- Det er fantastisk med en afdeling og en gruppe medarbejdere, der kender opgaverne, tager dem og løser dem. Den daglige planlægning finder de også selv ud af.  De møder tidligt, når det er nødvendigt og vurderer selv, hvad der skal til.
- Der arbejdes med frihed under ansvar, og de finder selv ud af tingene. Mere kan man ikke ønske sig, siger Benny Mortensen.

Godt sammenhold
De seks ansatte i bogholderiet trives alle med den selvstændighed i det daglige arbejde, de har.
- Det har været spændende at følge den enorme udvikling, der er sket gennem årene, både i virksomheden, i landbruget og i måden, vi udfører vores arbejde på, siger Tove Lauritzen.
- Vi har en fin fordeling af opgaverne, og vi ved alle, hvad vi skal. Samtidig er vi på en arbejdsplads, der hele tiden udvikler sig, og det gør arbejdet spændende hver eneste dag, siger Jonna Pedersen.
Alle er enige i, at samarbejdet fungerer fint, og at alle er gode til at supplere og hjælpe hinanden med de forskellige arbejdsopgaver. Samtidig er der et godt socialt sammenhold på arbejdspladsen, understreger de.

Ved hvad der sker
Der holdes afdelingsmøde hver 14. dag, hvor der er gensidig orientering.
- Det er vigtigt, at afdelingen hele tiden er orienteret om, hvad der sker og hvilken retning, det går. Afdelingen håndterer en stor omsætning, og alle skal være godt orienterede og have en forståelse for, hvor virksomheden befinder sig. Der er et stort økonomisk flow, i 2013 på halvanden milliard, og når vi regner momsen og omkostninger med, er det i virkeligheden det dobbelte.
- Er der problemer eller udfordringer, kommer det op på møderne, og så snakker vi om, hvordan vi får det løst, siger Benny Mortensen.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11