Nyheder

Sunde grise efter fravænning

Hornsyld Købmandsgaard A/S præsenteret Presan FX på Agromek - midlet er klassificeret som en 1-stjernet nyhed


Et sundt mave-tarmmiljø er afgørende for smågrisenes trivsel og helbred. Første udfordring for smågrise efter fravænning er at opretholde en sund balance af mikrofloraen i tyndtarmen.

Hornsyld Købmandsgaard A/S præsenterer på Agromek fra den 25. – 28. november produktet Presan-FX, der er et syreprodukt, som tilsættes foderet med den effekt, at det reducerer landmandens antibiotikaforbrug. Produktet er klassificeret som en 1-stjernet nyhed på Agromek.
- Der er tale om et produkt fra Selko Holland, og det er første gang det forhandles i Danmark. Vi har store forventninger til produktet, fordi det stabiliserer den mikrobiologiske balance i tarmsystemet og dermed booster tarmens robusthed hos grisene, siger produktkonsulent Claus Bælum, Hornsyld Købmandsgaard.

Øger dyrets trivsel

Presan-FX er et produkt, der består af en blanding af fedtsyrer, organiske syrer og fenoler, der stabliserer den mikrobiologiske balance i tarmsystemet. Det er udviklet specielt til at sænke infektionspresset, reducere brugen af zink og antibiotika og øge grisens produktivitet.

- I praksis tilsættes Presan-FX med to kg. pr. ton foder. Det kan med fordel kombineres med Selko pH, så grisen er dækket fra ende til anden.

- Vi er glade for at kunne præsentere dette produkt, da det kan være svaret på de udfordringer og problemer, som mange smågriseproducenter står med.

- Denne løsning er skabt med henblik på at øge overskuddet ved at mindske risikoen for infektion og øge dyrets trivsel. Dermed kan det hjælpe effektivt til at nedsætte brugen af antibiotika, som er en vigtig faktor med en positiv betydning for både dyr, landmænd og samfundet.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11