Vigtigt at sparre om hestens trivsel

Stald PR i Uldum er glad for samarbejdet med Hornsyld Købmandsgaard A/S, når det gælder hestenes fodring

- Det er vigtigt med et godt samarbejde omkring fodring, siger Peter Rahbek, der her ses sammen med Maja Bjerregaard (t.v.) og produktkonsulent Jeanet Schelde Petersen, Hornsyld Købmandsgaard.

- Hestens fodring og trivsel er afgørende, når der arbejdes med heste, der skal yde optimalt inden for dressur og spring. Her gælder det om at finde fleksible løsninger, der tilgodeser den enkelte hest.

Det siger eksamineret berider Peter Rahbek, der sammen med Maja Bjerregaard driver Stald PR ved Jelling. En salgs- og uddannelsesstald, der tilbyder uddannelse af heste i dressur og spring samt salg og kommission af heste. Der tilbydes også ridning af heste, klargøring til kåringer og kurser.

- Vores heste skal yde meget hver eneste dag, og vi stiller store krav til deres præstationer. Netop derfor er det vigtigt, at vi fodrer efter hver enkelt hests behov, så den kan arbejde intensivt i den daglige træning og til stævner.

- I den forbindelse er jeg meget glad for samarbejdet med Hornsyld Købmandsgaard A/S på det fodringsmæssige område. Her får jeg en god sparring, og jeg kan altid regne med gode og konstruktive input, når det gælder om at sammensætte det bedst mulige foder.

En god løsning

Peter Rahbek understreger, at han har brug for fleksible og individuelle løsninger, da det er forskelligt, hvad den enkelte hest har brug for.

- Nogle heste er for vågne, andre er lidt dovne og skal peppes op. Det er vigtigt, at vi kan tilgodese alle hestene og deres forskellige behov.

- Netop derfor har det stor betydning at have et godt samarbejde omkring fodringen. Man kan ikke bare vælge én løsning og så tro, at alt er godt for alle. For mig er det vigtigt at handle foder et sted, hvor der er forståelse for, at vi fodrer efter den enkelte hests behov.

- Vi har et basisfoder, og benytter samtidig en række andre produkter fra det store sortiment, Hornsyld Købmandsgaard tilbyder, både inden for Møllerens og fra Eggersmann, som har specialiseret sig i müsliblandinger.

- Der er mange produkter på hylderne, og sammen med HK’s produktkonsulenter kan vi altid finde en god løsning, både når den gælder den højtydende konkurrencehest, følhoppen eller unghesten, siger han.

På hestens præmisser

Peter Rahbek er uddannet berider, og har været ansat i Ringkøbing samt i Vejle Rideklub, hvor han har været daglig leder. Sammen med Maja etablerede han sin egen stald på Vejlevej 81 i Jelling i juni 2014, hvor den primære opgave er at klargøre heste til salg.

Maja er uddannet cand. Merc., og har tidligere været ansat i en butik med rideudstyr. Hun har redet siden hun var barn, og har som junior bl.a. vundet det jyske mesterskab.

Peter og Maja arbejder begge fuldtids på projektet, og de har 14 bokse til rådighed. De er kommet godt i gang, og siden de etablerede sig, har de haft god søgning til deres stald og føler begge, at de er blevet taget godt imod.

- Vi arbejder på hestens præmisser, og for os er det afgørende, at hestens trivsel er i fokus. Vi vil have glade og trivelige heste, ellers kan de ikke præstere, hvad der forventes. Vores heste behandles med kærlighed og respekt, og de lukkes på fold alle dage vejret tillader det, siger Maja.

- Hesten skal have gnist i øjet og blank pels, og den skal være glad og have udstråling. Vi har stor fokus på det generelle management omkring hesten, og her spiller foderet en kæmpe rolle, understreger parret.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11