Fodring af heste

Produktkonsulent Jeanet Schelde Petersen har fokus på den enkelte hests behov, når det gælder optimal fodring.

Fodring af heste - en individuel sag

Hornsyld Købmandsgaard kan hjælpe med målrettede løsninger tilpasset den enkelte hest og rytters behov

Fodring af heste er en individuel sag, hvor hestens aktivitetsniveau og de betingelser, den lever under, spiller en afgørende rolle.

Hornsyld Købmandsgaard er klar med rådgivning om optimal fodring – hvad enten det gælder den hårdt ydende konkurrencehest eller hyggehesten på marken, der ikke skal præstere så hårdt.

- Vores tilgang til fodring af heste er, at der er tale om individuelle løsninger tilpasset den enkelte hest og rytters behov. Det gælder spring- og dressurhesten, der trænes intensivt hver eneste dag, og det gælder skovturshesten og børnenes pony, der går rundt på folden og hygger sig, siger produktkonsulent Jeanet Schelde Petersen, Hornsyld Købmandsgaard A/S i Båstrup.

Hun rådgiver på hestefoderområdet, og hun er meget bevidst om, at der ikke findes generelle løsninger, når det gælder fodring af heste.

- Hestefoder er ikke bare hestefoder. Der er utroligt mange forhold, der spiller ind, og vi kan tilpasse de mange forskellige fodertyper til de behov, der er gældende. Mit job er at rådgive og komme med gode råd. Der er meget, man skal tænke ind, men man skal også passe på ikke at gøre hestens fodring til en religion. Her kan jeg hjælpe vores kunder, så de får et godt og afbalanceret foder, der passer til lige præcis det hestehold, der er tale om.

Passion for heste

Jeanet Schelde Petersen er faglært landmand og agrarøkonom fra Bygholm Landbrugsskole. Hun har været ansat på HK siden 2006. Som produktkonsulent på hestefoderområdet har hun kontakt til en stor gruppe kunder samt til de knapt 70 forhandlere over hele landet, der sælger produkter fra Møllerens eller Eggersmann Hestefoder.
 


- Jeg har altid været glad for heste, og har redet siden jeg var fem år, fortæller Jeanet, der selv har hest og er militaryrytter.

- Det er vigtigt at have en forståelse for heste og ridning, når man skal sælge foder, og jeg tror på, at kunderne kan mærke, at jeg brænder for det her og har en passion for heste, som gør at jeg engagerer mig hårdt i tingene, siger hun.

- Mange af produkterne har jeg testet på min egen hest, så jeg ved, hvordan de virker, tilføjer hun.

Alle aspekter af hestelivet

HK har foder til alle aspekter af hestens liv og kan løse langt de fleste foderopgaver.

- Vi har flere forskellige produkter fra Møllerens, og vi kan supplere med blandinger fra det kendte firma, Eggersmann, som er specialister i müsliblandinger.

Eggersmann består af mange forskellige blandinger, bl.a. avlsfoder, følfoder, unghestefoder, seniorfoder og muskelopbyggende foder.

- Vi kan finde løsninger til mange af de udfordringer, hesteholdere kan have. Det kan være i forhold til heste, der mangler energi, er for tykke, for tynde, for vilde eller har luftvejsproblemer og allergi – eller noget helt andet. Vi kan gennem foderet tage højde for mange af de udfordringer, der kan være.

- Som hovedregel kan man sige, at hestens foderration skal bestå af et strukturfoder, f.eks. hø eller wrap. Hertil kommer et mineralfoder eller kraftfoder, afhængig af hvad den mangler for at få dækket sit daglige behov for foderenheder, mineraler og vitaminer.

- Se på din hest

Jeanet fortæller, at hun i sit arbejde forsøger at komme væk fra færdige kasseløsninger, men mere kører på den enkelte hests behov.

- Det handler meget om at se på sin hest. Er den glad og tilpas, ser den godt ud? Det er vigtigt at bevare begge ben på jorden og ikke gøre det mere indviklet, end det behøver være. Vi hesteejere har tit tendens til at bekymre os for meget, om for lidt. Jeg spørger ind til hestens og rytterens behov, kommer med input og prøver at være en god sparringspartner, siger hun.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11