Hornsyld Købmandsgaard opruster på hestefoder

Overtager virksomheden Dangro Nordic, der producerer og afsætter hestefoder samt andre special-produkter til landmænd og fritidsfolk

Hornsyld Købmandsgaard A/S har købt virksomheden Dangro Nordic ved Videbæk, der producerer og forhandler hestefoder, foder til andre dyr og forhandler forskellige produkter til haven.

Overtagelsen skete pr. 1. oktober 2021, og virksomhedens ejere gennem 18 år, Susanne og Per Nørgaard, fortsætter sammen med de 10 ansatte – men nu med nye ejere.

- Vi ser spændende perspektiver i at slå os sammen, og efter flere års samarbejde ved vi, at kemien passer godt sammen, siger Marianne Jepsen, medejer af Hornsyld Købmandsgaard.

Hun påpeger, at Dangro Nordic er en af de fremherskende aktører i Danmark inden for hestefoder, og at virksomheden har et stort forhandlernet i Danmark samt i Norge, Sverige og Finland. 

 - Vi står stærkt på hestefoder, og sammen med Dangro Nordic kommer vi til at stå endnu stærkere. De har et godt kvalitetsprodukt og et stærkt og kendt brand, og vi er glade for, at virksomheden nu bliver en del af Hornsyld Købmandsgaard, siger Marianne Jepsen.

Med købet af virksomheden Dangro Nordic forventer Hornsyld Købmandsgaard at få en styrket position på hestefoder og andre produkter til fritidssegmentet. Fra venstre Marianne Jepsen, Henrik Hedegaard, Susanne og Per Nørgaard, Henrik Holm og Jeanet Schelde.Mere udvikling
Susanne og Per Nørgaard ser en spændende fremtid som en del af en større virksomhed, hvor de fortsætter sammen med deres medarbejdere.

- Virksomheden blev etableret i 1957 og vi købte den for 18 år siden og har udviklet den til dét, den er i dag med stort fokus på specialprodukter – foder og tilskud til heste. Vi tror på, at det giver spændende muligheder for øget udvikling at blive en del af en større virksomhed, siger de og tilføjer, at de altid har lagt vægt på en tæt dialog med både forhandlere, slutbrugere, specialister og forskningsmiljø.

- Det vil fortsat gøre sig gældende, og det prioriterer vi højt. Vi har hidtil købt råvarer på Hornsyld Købmandsgaard til brug i vores foderproduktion, og vi har i forvejen et tæt samarbejde, siger Per Nørgaard.

Dangro Nordic, som blev Gazellevirksomhed i 2020, står selv for produktion, opsækning, markedsføring, salg og distribution til ca. 110 forhandlere over hele Danmark samt i øvrige nordiske lande. De har en fysisk butik i Vorgod-Barde ved Videbæk, og de har også salg til private via webshop.
 
De største mærker er Amequ by Dangro samt Havens. På haveområdet leverer de til førende havecentre i landet.

- Det betyder meget for os, at Hornsyld Købmandsgaard har planer om at investere i virksomheden, udvikle produktionen og fastholde medarbejdere – hvilket også har haft afgørende indflydelse på vores valg af køber til Dangro Nordic, understreger ægteparret.

Synergi-effekter
Jeanet Schelde, der er salgsdirektør for Møllerens Hobbylager, påpeger, at der er tale om en virksomhed i god gænge og med stor fokus på produktudvikling og optimering.

- De kører med et kvalitetsprodukt og et sortiment, der passer til alle typer heste, og ligesom os har Dangro Nordic et udgangspunkt der går på, at man kan gøre en forskel for sine heste med den rette fodring.

- Vi har stor respekt for dét, Dangro Nordic gør, og ikke mindst for den måde, de gør det på med ordentlighed og tæt kundeservice. Vi kan se, at de har ramt markedet og er slået godt igennem, og vi ser frem til samarbejdet.

Et vigtigt marked
Ledelsen på Hornsyld Købmandsgaard understreger, at opkøbet er en del af HK’s overordnede strategiplan.

- Vi kan se en fremtid i det segment, Dangro Nordic henvender sig til, og vi tror på dette marked set i relation til den måde, landbruget udvikler sig på, siger administrerende direktør, Henrik Hedegaard.

- Vi henvender os til de store professionelle landbrug, men også til de mindre landbrug, som efterhånden fylder rigtigt meget i det samlede billede. Det er en udvikling, vi gerne vil kigge mere ind i, tilføjer han.

Økonomi-direktør Henrik Holm kan ligeledes se en række synergieffekter ved at slå sig sammen.

- Det her vil betyde en vækst af vores produkter i Møllerens Hobbylager, og vi vil komme til at udvide vores udvalg med nye produkter og åbne op for nye markeder, både i Danmark og i andre lande, understreger han.

De to direktører forventer, at det nye partnerskab vil komme alle parter til gode og betyde en endnu bedre service for kunderne.
 

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11