Nyder det sociale liv omkring hestene

Familien Hellmers har mange bolde i luften på Midtjysk Ridecenter, som har været base for Hanne Hellmers i snart 40 år og er hendes livsværk

- Det her er et familieforetagende, som vi er sammen om, siger Hanne Hellmers, her sammen med sønnen Alexander, der underviser og tager del i opgaverne på ridecentret.


Det sociale liv på staldgangen, kontakten med rytterne og alle de forskellige aktiviteter og arrangementer med udgangspunkt i hestene er dét, der driver Hanne Hellmers og hendes familie.

Midtjysk Ridecentret har mange aktiviteter og er hjemsted for Rideklubben Hinnitus. Stedet summer af liv, og her er konkurrenceridning på højt plan samt elevundervisning og handicapridning. Et samlingssted for alle, der elsker heste og ridning på ethvert plan.

På ridecentret er der opstaldning, konkurrencestald, undervisning, opdræt af heste, ridefysioterapi og handicapridning, kurser i teambuilding, populære ridelejre, familieferie samt salg af heste og ponyer.

- Jo, vi har mange bolde i luften. Sådan vil vi helst have det, og vi kan godt lide det hele, siger Hanne Helmers, der driver stedet sammen med sin mand, dyrlæge Poul Hellmers samt sønnen Alexander Kjeldsen Foruden dem selv er der fem ansatte.

- Mit livsværk

Midtjysk Ridecenter i Thorning ved Kjellerup ligger i naturskønne omgivelser tæt på skov og marker – og med god adgang til mange ridestier. Der er heller ikke langt til Hærvejen.

Der har været ridecenter på adressen i omkring 50 år, og Hanne kom til stedet i 1980 sammen med sin daværende Kæreste, Erik Kjelsen. Han blev ramt af sygdom, men har stadig sin daglige gang på ridecentret.

- Ridecentret her er mit livsværk, siger Hanne Hellmers, der har været på stedet gennem 37 år.


- Stedet har udviklet sig voldsomt siden jeg kom hertil for 37 år siden, og vi har haft en del knopskydning hen over årene, siger Hanne, der har 75 bokse, to ridehaller, tre udendørs dressurbaner, en udendørs springbane samt masser af gode, store græsfolde.

- Da vi kom hertil, var der en lille ejendom med en rideskole langt ude på landet, og man kan vist godt sige, at det var ”in the middel  of nowhere”. Men der er altid kommet masser af mennesker og gør det stadig. Det her, det blev mit livsværk, som jeg er glad for at dele med min familie og mine nærmeste, siger Hanne med et smil.

Pris for socialt engagement

Hanne lægger ikke skjul på, at de første år bød på udfordringer og modgang.

- Vi havde ligesom bygget det hele op på salg af heste, men det var svært, da min kæreste blev syg. Men jeg ville ikke give op. Jeg uddannede mig til handicap-rideinstruktør og startede senere op med ridefysioterapi.

- Det var spændende, og mange havde rigtigt meget ud af det. Det greb om sig og jeg kunne mærke, at jeg var slået ind på det rigtige. Jeg er sådan indrettet, at jeg kæmper, når jeg møder modgang, og det betød fantastisk meget for mig, at jeg gennem heste og ridning kunne hjælpe andre til at få en bedre tilværelse.

- I 2006 fik jeg Nordeas Erhvervspris som en påskønnelse for mit sociale engagement og dét, jeg havde bygget op. Det betød enormt meget for mig at få denne pris, det var en stor påskønnelse efter nogle år, hvor det var ret svært at få tingene til at hænge sammen.

Fælles lidenskab for heste

I 1995 blev Hanne gift med Poul Hellmers, der er dyrlæge. Han har samme lidenskab for heste og ridning som Hanne, og selv om de har hvert sit arbejdsmæssige område, er hestene fællesnævner i deres tilværelse.

I 2014 blev de begge ramt af alvorlig sygdom, og i den forbindelse kom Hannes søn, Alexander, hjem for at hjælpe til. Han er multimediedesigner og musiker, men lige nu er han aktiv på Midtjysk Ridecenter, hvor han underviser, rider springhestene og tager del i alle opgaver i dagligdagen.

- Vi er begge kommet på den rigtige side af sygdommen, og det har været fantastisk vigtigt for os, at Alexander kom hjem og tog del i det hele. Det fungerer fint, at det her er et familieforetagende.

- Stedet her er jo mit livsværk, som vi sammen har bygget op, og det betyder enormt meget for mig, at det kører godt. Det giver god mening for mig at lære børn at ride og at undervise handicappede i ridning. Det gør så meget godt for dem, og jeg nyder i det hele taget alt det sociale liv omkring hestene, som der er her på stedet.

En bred vifte af tilbud

På Midtjysk Ridecenter er der mange toptrænede konkurrenceheste og topdressurheste tilknyttet konkurrencestalden. Der er ansat en berider, og der er fire undervisere på stedet.

- Vi har opdræt og salg af heste, og vi rider selv alle de unge heste til, fortæller Hanne, der hver sommer gennemfører ridelejre, som der er meget stor søgning til. Det samme gælder teambuilding kurser, der ligeledes er populære. De planlægges efter individuelle ønsker og ud fra, hvad der ønskes og er behov for.

- Vi sælger ca. 200 ridetimer om ugen samt 135 handicaptimer, og hertil kommer alle de private ryttere. Vi har et højt aktivitetsniveau, og sådan vil vi også gerne have det, fortæller Hanne, der holder af den travle hverdag med liv omkring sig.

Foderet er afgørende

Hvad enten det gælder en hest, der bruges til elevundervisning eller en toptrænet konkurrencehest, der skal yde maksimalt i de store konkurrencer, spiller foderet en stor rolle.

 
- Foderet er afgørende for hestenes trivsel, siger Hanne Hellmers, der her er en tur i folden hos unghestene sammen med Marianne Jepsen fra Hornsyld Købmandsgaard A/S.


- Foderet er afgørende for hestens sundhed og trivsel. Vi fodrer med ”Power Pellets” fra Hornsyld Købmandsgaard A/S som grundfoder i kombination med græs, hø og evt. havre.  Det er vi utroligt glade for, og vi kan se, at hestene er trivelige og befinder sig godt med dette foder.

De har en foderaftale med Hornsyld Købmandsgaard, som producerer og leverer foderet i løs vægt.

- Det er Hornsyld Købmandsgaards produkt og deres opskrift, og det rammer lige præcist dét, vi har brug for. Et super godt kvalitetsprodukt, siger Hanne Hellmers, der også bruger produkter fra Eggersmann som supplementsfoder efter individuelle behov.

- Power Pellets er nemt at have med at gøre, og vi har et rigtigt godt samarbejde med Hornsyld Købmandsgaard, som altid er klar til rådgivning og god service på det fodringsmæssige område, siger Hanne.

Midtjysk Ridecenter samarbejder på fodringsområdet med Hornsyld Købmandsgaard A/S, som leverer foderet i løs vægt. Marianne Jepsen fra Hornsyld Købmandsgaard ses her sammen med Hanne Helmers (t.h.)


 

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11