AT Dressage opnår flotte resultater med sine ryttere, som får dressurtræning på højt fagligt niveau
- Hos os må man gerne være ambitiøs, men det skal være på den positive måde. Man må også gerne sige, at man er god og det er i orden at være stolt af sine resultater. Janteloven kan vi ikke bruge til noget.
Det fastslår exam. berider Thomas Dolleris Larsen, der sammen med sin hustru, exam. træner Anemette Holm Petersen driver AT Dressage i Hampen. En succesfuld og efterspurgt uddannelses- og konkurrencestald, der er populær blandt mange dressurryttere på højt niveau, både inden for pony og heste.
Anemette Holm Petersen og Thomas Dolleris Larsen sammen med ”Græsmarkens Don Pedro”, der har fulgt dem helt fra starten og som de begge har redet store stævner på. Den er efter ”Don Schufro” fra Blue Hors. |
- Vi lægger utroligt meget vægt på, at vores ryttere flytter sig og hele tiden bliver bedre. Det er ligesom grundlaget for det hele. De skal blive bedre og bedre, vi er meget resultatorienterede.
- Jeg prøver at lære mine ryttere, at de skal ville noget og at de skal udfordre sig selv. Det er dét jeg mener med, at de skal være ”positivt aggressive”. En dygtig rytter skal være lidt fanden-i-voldsk, man går jo ikke efter at blive nummer to. Men altid på en positiv måde og altid på hestens præmisser, siger Thomas.
- Det handler om god og korrekt ridning, men det handler også om de signaler, vi sender som mennesker. Kropssprog, udstråling og hvordan vi sælger os selv, siger Anemette og tilføjer, at AT Dressage har nogle værdier, som præger stedet, nemlig ærlighed, respekt og ydmyghed.
- Jeg hverken kan eller vil sige til en rytter, at det ser fantastisk ud, hvis det ikke gør det. Vi siger tingene lige ud, men altid på en ordentlig og respektfuld måde. Ærlighed er vores varemærke, det ønsker vi at være kendt for, siger Thomas.
- Vi prøver derfor i et konstruktivt samarbejde at tilpasse rytterens målsætninger realistisk i forhold til evner og hestemateriale, hvorefter vi indleder ”jagten” på de små individuelle sejre i den daglige uddannelse af hest og rytter.
Mødtes i hesteverdenen
Anemette og Thomas etablerede AT Dressage i 2007, og det er deres fælles værk, som de har bygget op sammen. De driver det på fuldtidsbasis uden anden beskæftigelse, og der er stor søgning til stedet.
Parret kom på det tidspunkt fra ophold i Holland, hvor de begge arbejdede i en af Hollands største salgsstalde. De mødtes i hesteverdenen, og for dem begge gælder det, at de altid har haft et liv med heste.
At det lige netop blev Hampen, hvor de slog sig ned, var lidt af en tilfældighed. Her var den rette ejendom med de rette faciliteter og et godt hus, og det passede rigtigt godt til deres behov til en professionel stald.
Thomas stammer fra Børkop og er udlært berider i Vejle Rideklub i 1996 ved berider Søren Knudsen samt Jens Trabjerg og Bent Pedersen. Efter endt læretid tog han til Tyskland, hvor han videreuddannede sig ved daværende landstræner for Tysklands dressurlandshold, Johann Hinnemann.
- Jeg har haft nogle gode læremestre, hvilket jeg er meget taknemlig for, da det betyder utroligt meget inden for denne branche, siger han.
Efter skiftende jobs i Tyskland og Holland, blev han daglig leder i Ringkøbing Rideklub, hvor han var tre et halvt år, og han har også været leder i Fredericia Rideklub, inden han igen drog til Holland. Han har arbejdet flere år med undervisning, uddannelse og stævnefremstilling af heste i Danmark, Tyskland, Holland, England og USA. Thomas har fungeret som landstræner for Norsk Rytterforbund fra 2009 til 2014.
Anemette stammer fra Roskilde-egnen. Hun er uddannet eksamineret træner ved berider Niels Henrik Christensen. Uddannelsen tog tre år, i dag tager den fire år, med forskellige lærepladser og teori på Vilhelmsborg ved Aarhus. Hun har erfaring med uddannelses- og stævnedeltagelse på Intermediare niveau internationalt, og hun har arbejdet med undervisning, uddannelse og stævnefremstilling af heste i Danmark, Tyskland og Holland.
- Jeg har altid været hestepige, jeg er opvokset på en gård, som var hjemsted for en ponyrideklub, det var guld for mig i min barndom, fortæller Anemette, der mødte Thomas i Ringkøbing Rideklub.
- Efter nogle år med arbejde i udlandet og deltagelse i mange store internationale stævner, var vi begge nået dertil, at vi gerne ville slå os ned i Danmark og stifte familie. Vi havde begge drømmen om at gøre heste og ridning til vores levebrød, og vi fulgte vores intuition og gjorde alvor af drømmen om at etablere vores egen uddannelsesstald, fortæller Anemette.
Parret har to døtre, Anna Sophia på fem år og Andrea Josephine på syv år, og de er allerede godt i gang med ridningen og har hver sin pony.
Den videre uddannelse
AT Dressage tilbyder målrettet og resultatorienteret eneundervisning på højeste faglige niveau. Der tilbydes individuel planlægning af træning og stævner samt kursusophold af kortere eller længere varighed. Ryttere kan få hjælp og coaching til at blive klar til stævnedeltagelse i dressur.
På ejendommen er der ridehus, ridebaner, folde samt stald med 16 bokse plus mulighed for yderligere opstaldning i stævnestald. Parret har selv en halv snes heste, bl.a. et par avlshopper, rideheste og nogle ponyer.
Typisk kommer rytterne kørende med deres heste for at få undervisning, men der er også mulighed for opstaldning.
- Vi tager også ud på rideskoler og underviser, fortæller Anemette, der bl.a. underviser på Skovly ved Juelsminde samt i Kolding Rideklub.
Hun har en del ponyryttere, og har i år 12-13 ryttere med til DM i dressur for ponyer.
Thomas underviser i Esbjerg samt på Fyn og i Nordjylland.
- Tilridning arbejder vi ikke så meget med, det er der andre, der gør, mens vi så tager os af den videre uddannelse af heste og ryttere.
Fuld opmærksomhed
Parret har tidligere redet rigtigt mange store stævner selv, og Thomas har været på det danske landshold og har været med helt på topplan, men der er nu droslet lidt ned på ridning på konkurrenceplan.
- Dét, der giver os den bedste forretning, er at give kunderne fuld opmærksomhed, så rytterne kommer videre og leverer varen på ridebanen. Det er vigtigere end at vi selv vinder en præmie.
- Men selvfølgelig skal vi også selv være på toppen, og det giver altid lidt på respekten, når vi viser, at vi fortsat kan, siger Thomas med et smil og tilføjer, at han ikke har noget imod en gang i mellem at være foran til præmieoverrækkelsen.
Kræver godt foder
Når man har med heste at gøre, der skal levere og yde topresultater, er det afgørende vigtigt, at sundheden og trivslen er i top, og det kræver et godt foder.
- Når det gælder foder, stiller vi krav om høj kvalitet, siger Thomas Dolleris Larsen og Anemette Holm Petersen, der har Hornsyld Købmandsgaard A/S som foderleverandør. De ses her sammen med Jeanett Schelde og Marianne Jepsen, Hornsyld Købmandsgaard. |
- Vores basisfoder her på stedet er fuldfoderet Power Pellets fra Hornsyld Købmandsgaard A/S, som vi har rigtig gode erfaringer med. Det dækker de behov, vi har til et godt grundfoder, understreger parret.
De har en foderaftale med Hornsyld Købmandsgaard, som producerer og leverer foderet i løs vægt.
- Det er Hornsyld Købmandsgaards produkt og deres opskrift, og den rammer lige præcist dét, vi har brug for. Et super godt kvalitetsprodukt, som harmonerer med vores ønsker og krav til foder.
- Vi rider de store stævner på dette foder, og det dækker behovet til fulde. Vi har haft ryttere på det danske landshold for seniorer, ungryttere, junior og ponyryttere. Disse heste leverer på højt niveau, og det stiller store krav til foderet, siger Thomas, der i sin stald også bruger produkter fra Eggersmann som supplementsfoder efter individuelle behov.
- Det kan være til drægtige hopper, heste der har brug for meget energi, ungheste eller andet.
Anemette og Thomas fortæller, at de får en god service og har et godt samarbejde med Hornsyld Købmandsgaard, hvor de primært har kontakt til produktkonsulent for heste, Jeanet Schelde og Marianne Jepsen, der er med i ejerkredsen i virksomheden.
Hornsyld Købmandsgaard er ligeledes glade for samarbejdet:
- AT Dressage står for kvalitet og god ridning, og det er af stor betydning for os, at en professionel konkurrencestald som denne, benytter vores foder. Vi har et godt samarbejde, som bygger på loyalitet og gensidig respekt. Det betyder meget, at vi har et godt netværk omkring vores produkter, understreger de.