Stor interesse for nyt hestefoder

Interessen for to nye typer hestefoder var stor, da Hornsyld Købmandsgaard i dagene fra den 7. til den 10. marts deltog i messen Hest & Rytter og præsenterede foderprodukterne på sin stand.

Hest & Rytter i Herning er den største salgsmesse i branchen og Danmarks største hesteevent, som hvert år trækker tusindvis af besøgende, ikke blot fra Danmark, men også fra andre lande. Besøgstallet var ca. 67.211.- Vi havde rigtigt mange besøgende på vores stand, hvor vi viste vores hestefoderprogram fra Møllerens Dyrefoder og produkter fra Eggersmann, siger Marianne Jepsen fra Hornsyld Købmandsgaard.

Sammen med Hornsyld Købmandsgaards øvrige fagfolk på området, Jeanet Schelde, Heidi Larsen og Trine Hansen, tog hun imod de mange gæster på standen, som gerne ville høre om produkterne og have gode råd til foderplan og strategi for fodring.- Vi præsenterede det nye foder fra Møllerens, Natur Müsli Struktur, som har lavt sukkerindhold, lavt indhold af stivelse og meget struktur. Det er et foder, der understøtter hestens fordøjelse, og det kan anvendes både til hyggehesten og til hesten, der trænes og arbejder hårdt, siger Marianne Jepsen.

Det andet nye produkt, der blev præsenteret, var Eggersmann Mash. Det er fri for korn og hvedeklid, som er erstattet af fordøjelsesfremmende naturlige råvarer som hørfrø, ølgær og risklid.

- Foderet er optimalt for heste, der har været udsat for kolik eller mavesår, og det kan have en positiv effekt på stofskiftet og immunforsvaret.

Spørgsmålene til hestefodrings-teamet var mange, og der blev spurgt ind til foderenheder, proteinindhold, vitaminer og meget andet.

- At fodre heste behøver ikke være kompliceret, men det er meget individuelt fra hest til hest. Et godt grovfoder er afgørende, og så skal man altid sørge for, at hesten er dækket ordentligt ind på vitaminer og mineraler. Vi hjælper gerne med at sammensætte en foderplan, siger Marianne Jepsen og tilføjer, at Hornsyld Købmandsgaard anvender programmet ”PC Horse” fra Videncentret Hest, som trækker på de nyeste normer.Ca. 300 udstillere var med på messen, og de solgte alt - lige fra rideudstyr, tøj og hestesmykker til foder, hegn og staldinventar. Der blev også afholdt en række foredrag om hestens trivsel over de fem dage.

Hest & Rytter bød på hesteoplevelser for både den professionelle rytter og alle andre hesteinteresserede. Ud over messen med de mange produkter var der hingstekåring i Jyske Bank Boxen med auktioner, konkurrenceklasser og unghestechampionat. Der blev traditionen tro afviklet et flot gallashow spækket med stjerner.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11