Vårhvede

Til sæsonen 2024 har vi i Hornsyld Købmandsgaard A/S to stærke vårhvedesorter på programmet – KWS Sharki og KWS Talisker. 

 

Det er oplagt at anvende vårhvede som brødhvede på grund af det naturligt høje proteinindhold. De nyeste vårhvedesorter leverer i dag så højt et udbytte, at de kan konkurrere med vårbyg. Vårhvede kan dyrkes på alle jordtyper, men dog kræves vanding på de lettere jorde. Da vårhvede er en åben afgrøde, er konkurrencen fra ukrudt stor, hvorfor der kræves et større plantetal end i andre arter.


 

KWS Sharki

KWS Sharki er en ny, spændende vårhvedesort med et højt udbyttepotentiale og fremragende bagekvalitet. Den er dog også meget velegnet til foder. Sorten har en høj sundhed med god resistens mod gulrust og kan med fordel såes med højt plantetal, hvis udbytte prioriteres frem for kvalitet.  

KWS Sharki tilbydes kun økologisk.

Læs mere om KWS Sharki her.

 

KWS Talisker

KWS Talisker er en vårhvedesort med fokus på udbytte og høj sundhed. KWS Talisker kan bruges til brød, men er også særdeles velegnet til fodersegmentet på grund af det høje udbyttepotentiale. Hvis KWS Talisker sås meget tidligt eller allerede i det sene efterår, så kan den yde næsten som en vinterhvede.

Læs mere om KWS Talisker her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11