Hestebønner

Læs mere og bliv klogere på de hestebønnesorter vi i Hornsyld Købmandsgaard A/S tilbyder til såning i foråret 2024.

 

Med fokus på stigende lokalt og bæredygtigt produceret protein, og stigende krav om vårsåede afgrøder i sædskiftet, er det oplagt at øge det dyrkede areal med hestebønner. Hestebønner er også gode og sanerende forfrugter til korn, primært fordi de efterlader en del kvælstof i rødderne.

Hestebønner trives bedst på sandmuldede lerjorde eller sandjorde med mulighed for vanding, da det er en meget tørkefølsom afgrøde. Hestebønner er dog også meget velegnede på stiv lerjord. 

I Hornsyld Købmandsgaard A/S har vi to hestebønnesorter på programemt: Apollo og Fuego. Læs mere om de to sorter nedenfor.  


Apollo

Apollo er en velafprøvet hestebønnesort med et udbyttepotentiale i top samt et højt proteinindhold. Apollo har en høj sundhed, hvilket gør behovet for svampesprøjtning minimalt. Stængelstyrken på Apollo er høj og plantehøjden er middel. Dette er med til at give en let og sikker høst.

Apollo tilbydes desuden også økologisk.

Læs mere om Apollo her.

 

Fuego

Fuego er en velkendt hestebønnesort med god udbyttestabilitet. Der er tale om en meget sund sort, som har en god sygdomsresistens. Planten på Fuego er relativ kort med god standfasthed. Sorten blomster tidligt og modner middeltidligt.

Fuego tilbydes desuden som økologisk.

Læs mere om Fuego her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11