Vårbyg

Læs mere og bliv klogere på de vårbygssorter, vi i Hornsyld Købmandsgaard A/S har på programmet i denne sæson. 

 

Ved valg af den optimale foderbygsort er det vigtigt at kigge på sortens udbytte over flere år samt sortens sundhed og tendens til aks- og strånedknækning. Desuden er det en fordel, at sorten har så højt et proteinindhold og så god en foderværdi som muligt. Dyrkningsteknisk sikres afgrøden med et plantetal på omkring 300 pr. m2. Giv gerne en mindre mængde kvælstof ved skridning. Et sikkert merudbytte fås ved at tilføre kvælstof og eventuelt også fosfor ved såning. Hav også fokus på sortens stråegenskaber, således at en eventuel vækstregulering kan sættes ind.

Når der skal vælges maltbygsort, anbefaler Danish Preferred at vælge en sort, som både danske og udenlandske malterier efterspørger. Kontakt din sælger for aktuelle muligheder for opkøb af din afgrøde. Med et planteantal på omkring 250-275 pr. m2 sikres en tilstrækkelig kernekvalitet for maltbyggen.


 

Focus

Focus er til dig, der ønsker en sund vårbygsort med et stabilt, højt udbytte. Focus er markedets sundeste sort, da den er meget resistent over for de betydelige sygdomme, der kan forekomme i byg – specielt de mest tabsvoldende som bygrust og ramularia, som det kan være svært at time sprøjtningerne korrekt imod. Focus leverer altid meget store kerner og en sortering i top og er dermed et sikkert valg som maltbyg.

Læs mere om Focus her.

 

Laureate

Laureate er en anerkendt, højtydende maltbyg, som med fordel kan anvendes til malt og destillering i Danmark og EU. Laureate har en god sundhed og er meget sygdomsresistens. Stråstyrken er middel og sorteringen er høj.

Læs mere om Laureate her.

 

RGT Planet

RGT Planet er en velkendt og velafprøvet maltbygsort, som er meget efterspurgt at malterierne. RGT Planet har et højt udbytte og en moderat bladsundhed. Stråene er lange, hvorfor der bør vækstreguleres.

Læs mere om RGT Planet her.

 

Scholar

Scholar er en stabil og velkendt foderbygsort med et relativt kort og stærkt strå. Dette betyder, at der ikke er behov for vækstregulering. Scholar har desuden en høj sundhed og et lavt behov for svampebehandling.

Scholar er et sikkert sortsvalg til foder, kræver meget lidt pasning og kvitterer med et stort udbytte.

Læs mere om Scholar her.

 

Firefoxx

Firefoxx er en ny, højtydende vårbygsort til foder og med maltpotentiale på sigt. Sorten er dobbelt nematoderesistent og udemærker sig desuden ved at have en god stråstyrke samt en middel sygdomsmodtagelighed.

Læs mere om Firefoxx her.

 

Florence

Florence er en ny, højtydende vårbygsort til foder, som også er kandidat til maltbyg. Florence har haft et stabilt topudbytte i Danmark over de sidste tre år samt udbytter helt i top i landene omkring os. En god sundhed, et kort, stift strå samt en tidlig modning gør Florence meget velegnet til marker med udlæg.

Læs mere om Florence her.

 

HK Vårbygmix 2023

HK Vårbygmix 2023 er en sortsblanding med god sundhed og højt udbytte. En sikker blanding af ekstremt stabile Scholar og de nyere sorter Focus og Firefoxx.

En sortsblanding er et alternativ til at så sorterne hver for sig, hvis avlen skal anvendes til foder. Målet er et stabilt, højt udbytte og lidt mindre indsats af planteværn.

Læs mere om HK Vårbygmix 2023 her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11