Vinterbyg

Valerie, SU Midnight og Toreroo: tre stærke vinterbygsorter til såning i efteråret 2023.

 

Læs mere om de vinterbygsorter, vi i Hornsyld Købmandsgaard tilbyder til såning i den kommende sæson. Vi har både 6- og 2-radede sorter på programmet. Har du yderligere spørgsmål til de forskellige sorter, er du velkommen til at kontakte en af vores produktkonsulenter, som kan vejlede dig til det rette sortsvalg.


Valerie

Valerie er den højstydende sort af de 2-radet vinterbygsorter over de seneste 5 år. Det er tilmed den foderbygsort, som modner tidligst. Det betyder ikke kun tidlig forsyning med nyt korn. Det betyder også, at Valerie er i stand til at modne og fylde kernerne inden sygdommen ramularia for alvor risikerer at koste udbytte. Ramularia giver nødmodning og ses mest tydeligt, lige når planten afmodner. Da Valerie er først moden, får sorten ofte en høj score for ramularia, men i modsætning til sene sorter er kernerne færdigudviklede og koster derfor ikke udbytte.

Læs mere om Valeries andre gode egenskaber her.

 

SU Midnight

SU Midnight - 6-radet vinterbyg med absolut topudbytte!

SU Midnight var den højstydende alm. 6-radede vinterbygsort i 2021 og ydede også højt i 2022. Et meget højt udbyttepotentiale, en rigtig god sundhed og et stærkt strå gør, at SU Midnight bør være førstevalg i vinterbyg på de gode jorde til såning i 2023.

Læs mere om SU Midnight her.

 

Toreroo

Toreroo er en topsort inden for hybrid-vinterbyg. Faktisk er det den sundeste hybrid på markedet, som tilmed har et udbyttepotentiale helt i top. Af andre gode egenskaber ved Toreroo kan nævnes det brede såtidsvindue, den gode vinterfasthed, den store buskningsevne samt det høje proteinindhold.

Toreroo er således et godt valg, hvis du ønsker at så hybrid-vinterbyg.

Læs mere om sorten her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11