Vinterhvede

Hos Hornsyld Købmandsgaard tilbyder vi et stærkt udvalg af vinterhvede til sæsonen 2023/2024.

 

På programmet har vi i år vore egen sortsblanding, HK Hvedemix 2022, som viste det højeste udbytte af alle sortsblandinger i Landsforsøgene 2022. Derudover kan vi tilbyde sorterne RGT Bairstow, KWS Dawsum samt KWS Lili. Læs mere om de forskellige sorter her. 


HK Hvedemix 2022

HK Hvedemix 2022 består af de tre højtydende sorter; RGT Bairstow, Pondus og KWS Dawsum. Det er en meget robust blanding med høj sundhed og en bred genetisk baggrund. Alt i alt et sikkert valg på alle ejendomme!

Læs mere om HK Hvedemix 2022 her.

 

RGT Bairstow

RGT Bairstow er nyeste genetik med udbyttepotentiale helt i top. Med en placering som suverænt nr. 1 i værdiafprøvningen i 2019 og helt i top i Landsforsøgene 2020 og 2021, understreges sortens enorme potentiale. Foderværdien er desuden målt til at være helt i top!

RGT Bairstow har desuden en stærk resistenspakke mod alle betydende sygdomme og har et stærkt strå.

Læs mere om RGT Bairstow her.

 

KWS Dawsum

KWS Dawsum er en spændende vinterhvedesort med meget højt udbyttepotentiale. Det er især en interessant sort på de gode hvedejorde samt de mere tørre egne af Danmark.

KWS Dawsum er meget fleksibel i såtidspunkt, da sorten egner sig godt til tidlig såning, men samtidig også leverer topudbytter ved sen såning. Sorten er gulrustresistent og har en bred genetisk septoriaresistens. Helikoptervægten er høj og strået er kort og stift og kræver et minimum af vækstregulering

Læs mere om DWS Dawsum her.

 

KWS Lili

Vil du lave brødhvede og ikke være nervøs for lejesæd, så er KWS Lili det oplagte valg. KWS Lili er kendt for sine gode dyrkningsegenskaber og store sikkerhed for afsætning. Sorten har et meget højt udbyttepotentiale på de gode hvedejorde, en god resistensprofil samt et kort og stærkt strå.

Læs mere om KWS Lili her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11