Vinterhvede

Hos Hornsyld Købmandsgaard tilbyder vi et stærkt udvalg af vinterhvede til sæsonen 2022/2023.

 

På programmet har vi i år nyheden Bairstow fra RGT, som er nyeste genetik. Derudover tilbyder vi sorterne KWS Dawsum, KWS Lili, Graham, KWS Emerick, KWS Montana samt vores egen sortsblanding. Læs mere om de forskellige sorter her. 


RGT Bairstow

RGT Bairstow er nyeste genetik med udbyttepotentiale helt i top. Med en placering som suverænt nr. 1 i værdiafprøvningen i 2019 og helt i top i Landsforsøgene 2020 og 2021, understreges sortens enorme potentiale. Foderværdien er begge år målt til at være helt i top!

RGT Bairstow har en stærk resistens-pakke mod alle betydende sygdomme, er resistent over for hvedegalmyg og har et stærkt strå.

Læs mere om RGT Bairstow her.

 

KWS Dawsum

KWS Dawsum er en spændende nyhed med meget højt udbyttepotentiale. Det er især en interessant sort på de gode hvedejorde samt de mere tørre egne af Danmark.

KWS Dawsum er meget fleksibel i såtidspunkt, da sorten egner sig godt til tidlig såning, men samtidig også leverer topudbytter ved sen såning. Sorten er gulrustresistent og har en bred genetisk septoriaresistens. Helikoptervægten er høj og strået er kort og stift og kræver et minimum af vækstregulering

Læs mere om DWS Dawsum her.

 

HK Sortsblanding 2022

HK Sortsblanding 2022 består af de tre højtydende sorter; RGT Bairstow, Pondus og KWS Dawsum. Det er en meget robust blanding med høj sundhed og en bred genetisk baggrund.

Et sikkert valg på alle ejendomme. Læs mere om HK Sortsblanding 2022 her.

 

KWS Lili

Vil du lave brødhvede og ikke være nervøs for lejesæd, så er KWS Lili det oplagte valg. KWS Lili er kendt for sine gode dyrkningsegenskaber og store sikkerhed for afsætning. Sorten har et meget højt udbyttepotentiale på de gode hvedejorde, en god resistensprofil samt et kort og stærkt strå.

Læs mere om KWS Lili her.

 

Graham

Graham er en velkendt vinterhvedesort med stabile, høje udbytter i alle afprøvningsår. Det er den bedste hvedesort på markedet til tidlig såning, hvilket skyldes den meget kompakte vækst i efteråret. Graham er en sund sort med en stærk sygdomsreistens og er alt i alt et rigtig godt sortsvalg.

Læs mere om Graham her.

 

KWS Emerick + KWS Montana

Emerick og Montana er to E-kvalitetshvedesorter fra KWS. KWS Montana er en velkendt kvalitetshvede med gode stabile udbytter og en god resistensprofil. KWS Emerick er nu kommet for at afløse Montana. Udbyttepotentialet for denne sort er højere end Montana og stråstyrken er forbedret. Et højt, stabilt faldtal og proteinindhold samt en meget høj sedimentationsværdi giver stor sikkerhed for bagekvalitet i top med hvede af sorten KWS Emerick.

Læs mere om de to sorter her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11