Vinterrug

Læs mere og bliv klogere på de vinterrugsorter, vi har på programmet i 2022. 

 

KWS Jethro, KWS Pulsor, Kanter og Rubin er de fire sorter, vi i Hornsyld Købmandsgaard kan tilbyde til såning i 2022. Bliv klogere på de fire sorter her. 


KWS Jethro

Topudbytter og en foderværdi helt i top kendetegner KWS Jethro. Samtidig er stråegenskaberne fremragende og resistensen mod især brunrust er rigtig god. Dermed har KWS Jethro hele pakken inklusiv en høj hl-vægt, så den også er meget velegnet til dyrkning til brød.

Læs mere om Jethro her.

 

KWS Pulsor

KWS Pulsor er en spændende, ny sort med udbyttepotentiale i top. Kompakt vækstype samt et kort og stærkt strå gør KWS Pulsor velegnet til tidlig såning samt til dyrkning med højere N-input, hvor der vil udbytte- og kvalitetsoptimeres.

KWS Pulsor har en god resistens mod meldug, skoldplet og især brunrust samt en fremragende vinterfasthed.

Læs mere om KWS Pulsor her.

 

Kanter

Kanter er en ny vinterrug til økologi. Sundheden er helt i top, og det skal i særdeleshed bemærkes, at sorten har en meget god resistens mod brunrust. Stråstyrken er fremragende, så Kanter er en oplagt sort til brødrug og foder, hvor der vil gødes op til fuldt udbyttepotentiale.

Læs mere om Kanter her.

 

Rubin

Rubin linjerug kan dyrkes på alle jordtyper, men er især oplagt, hvor udbyttepotentialet er begrænset eller kvælstofforsyningen er for lav til at udnytte hybridernes potentiale. Lavere udsædsomkostninger giver mulighed for at udså flere planter og sikre en bedre konkurrenceevne over for ukrudt på arealer, der skal dyrkes uden brug af plantebeskyttelse. Her er Rubin også velegnet, da den har rigtig god resistens imod brunrust. Rubin viser ligeledes meget gode erfaringer ved økologisk dyrkning.

Læs mere om Rubin her.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11