Anne Mette Hasselstrøm

Jeg hedder Anne Mette Hasselstrøm, jeg er 20 år og jeg er pararytter på det danske B-paralandshold.

Fra venstre Jeanet Shelde - Møllerens Hobbylager
Anne Mette Holm Petersen - AT Dressage
Anne Mette Hasselstrøm og Ramoon

Som pararytter er man inddelt i 5 grader, alt efter hvor handicappet man er. Grad 1 ryttere er dem med størst fysiske handicap. Jeg er grad 4 rytter og lider af gigt, som bla. har gjort min højre side muskelsvag, bevirker jeg ud trættes hurtigt. Flere af mine led har ikke den fleksibilitet som raske har. 

Som pararytter har man et testkort, hvor der står hvilke ekstra hjælpemidler man må bruge til konkurrencer. Jeg må f.eks. altid ride med pisk for at støtte min højreside under ridningen, og jeg må ride med løkketøjler, som hjælper mig med at holde tøjlen, når mine hænder driller. Disse hjælpemidler må jeg bruge uanset om jeg deltager i en parakonkurrence, eller en almindelig raskkonkurrence.Jeg elsker at ride, og når jeg sidder på hesten glemmer jeg mit handicap. Jeg red inden jeg fik gigt, og det var derfor naturligt for mig, at fortsætte med det jeg elsker, selvom jeg løb ind i nye udfordringer og smerter. Jeg har udviklet min ridning rigtig meget de sidste år, og det er min drøm at kvalificere mig til paraOL i Paris i 2024.

For at nå det mål skal der trænes en masse, og man skal have en dygtig hest. En dygtig parahest skal ikke kun være dygtig til dressur, den skal også forstå de anderledes, og til tider modstridende, signaler der kommer fra rytteren på grund af handicappet.

Ramoon
Sidste år var jeg heldig at finde min nuværende hest Ramoon, og vores samarbejde udvikler sig rigtig godt. Senest har jeg fået debut i PSG, og er nu kvalificeret til DM i både Paradressur, og DM i dressur for young rider. Jeg er rigtig glad for at Moellerens Hobbylager, Hornsyldkøbmansgaard og Eggersmann har valgt at sponsorere Ramoon og mig, så vi kan få de bedste arbejdsbetingelser frem mod mit store mål.

Hvis du har spørgsmål til mig og Ramoon, eller  om pararidning, så skriv endelig. Du er også meget velkommen til at tage fat i mig, hvis du møder mig på stævne pladsen. Jeg vil gerne snakke og fortælle om min sport, og min vej igennem sygdom og udfordringer.

Under opvarmning og selve konkurrencen er jeg meget koncentreret og fokuseret, så der kan det være svært at få min opmærksomhed, men bagefter vil både mit team og jeg meget gerne hjælpe.
 

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11