Vores kornfrie foder varianter

Kornfri specialfoder er sund ernæring til heste, forebygger fedme og understøtter stofskiftet.

Low Carb er det moderne slogan for kraftfoder. Foderet har lavt indhold (Low) af letfordøjelige kulhydrater (Carb) som sukker og stivelse.

I forskellige sygdomme som PSSM, Cushing, EMS (Equine Metabolic Syndrome) og Laminitis er en reduktion af stivelse og sukker i foderet en nødvendighed. Årsager til sådanne sygdomme er stofskifte forstyrrelser i varierende grader og kilder. Dette skyldes i høj grad en overforsyning af kulhydrater fra korn, som for de berørte hestes vedkommende føre til en tilsvarende fedme. Som forebyggelse og rehabilitering af disse sygdomme og deres indvirkning, anbefaler de professionelle foruden en tilstrækkelig daglig motion også et foder med minimal stivelse og sukker, for at skåne stofskiftet. Desuden er disse produkter lavere i energiindhold end stivelsesholdige fodervarianter, dvs. foder der indeholder korn. Dette gør dem egnede til målrettet vægttab hos overvægtige heste og på grund af reduktionen i kropsvægten, kan forstyrrelser i stofskiftet derefter reduceres.

Er korn nu generelt farligt og bør alle heste fodres kornfri?

Svaret er nej! Nøglen er mængden af kraftfoder. Når du vælger foderstrategi for din hest er det vigtigt at gøre det med sund fornuft og være opmærksom på de naturlige behov for det enkelte dyr. Alpha og Omega er en tilstrækkelig mængde hø/wrap - grovfoder af god kvalitet er grundstenen i enhver foderplan! En tommelfingerregel er minimum 1,5 til 2 kg grovfoder pr. 100 kg levende vægt. Med denne mængde er mange heste allerede dækket ind med de fleste af deres energibehov, men hvis hesten derudover tildeles kraftfoder, skal denne ration justeres individuelt efter motion og arbejdsindsats.

Struktur Kornfri (Struktur Getreidefrei)

Fordele:

 • stivelse og sukker-reduceret
 • ideel til fodring af heste med stofskiftesygdomme, kan anvendes som det eneste kraftfoder
 • høj andel af struktur øger tyggetiden og spytproduktion, som forbedrer miljøet i mavesækken
 • lavere mængde af kraftfoder med bedre fordøjelighed og energiforsyning, som i kombination med grovfoder af god kvalitet, beskytter den relativt lille mavesæk, følsomme fordøjelsessystem og tarmkanalen
 • med høj kvalitet af vegetabilske fedtsyrer

Revital Cubes

Fordele:

 • mere effektiv energikilde fra risklid
 • der går ikke ufordøjet stivelse videre til stortarmen
 • fodermængden reduceres
 • protein af meget høj kvalitet
 • optimalt indhold af vitaminer og mineraler
 • stabilisering af stofskiftet gennem specielt sammensat urteblanding

 

 

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11