Overvejelser ved valg af foder

Hvilke tanker skal man gøre sig, når man vælger foder?

Hvilke tanker skal man gøre sig, når man vælger foder?
I mit arbejde som foderkonsulent for Møllerens Hobbylager og Eggersmann snakker jeg med rigtig mange hestefolk igennem en dag og ikke 2 heste er ens!

Kunsten er at sætte sig ind i den enkelte hests behov samt ejerens ønske!
De tanker jeg gør mig, og de spørgsmål jeg stiller er forskellige fra hest til hest, men flere af dem går igen.

Hvilken hest har du, hvor stor er den og er det en bredskuldret type eller en letvægter?
Her tænker jeg over, om den er nøjsom eller kræver et foder med en høj fedtprocent. Kan den gå på et almindelig fuldfoder eller kræves en blanding.

Hvordan er temperamentet?
Dette hænger ofte sammen med hvilken type hest man har. Her tænker jeg på stivelse eller fiber. Er hesten meget varm, kan det tit være en fordel at fodre med så meget fiber som muligt og lidt energi og så dække dens behov igennem tilskudsfoder og olie.

Går den på fold og hvor meget bliver den redet?
Her spørges til hestens aktivitetsniveau. Er det en hest som arbejder let,  moderat eller hårdt og har den mulighed for at boltre sig rundt på folden.

Har hesten specifikke problemer?
Det kan være en hest, der har problemer med kolik eller døjer med tynd mave. Den kan have godt af at blive sat op i hø eller få tildelt lucerne i foderet, så den ikke sluger det. Samtidig opnår man ekstra tyggetid og andre gode fordele, der er ved at fodre med lucerne.

Har hesten specifikke problemer?
Ofte møder jeg folk, der synes, deres hest går ”død” i sidste klasse til stævne eller i den daglige træning. Her snakker vi blandt andet lidt om aerobt og anaerobt energiomsætning.
Det kan være, man ønsker at spare penge på fodringen. Det er ikke nogen hemmelighed, at man ind imellem må prioritere sin økonomi, når man har hest. Tit og ofte kan man sagtens optimere sit foder og spare penge, uden at det går ud over hesten. 

 Alt det her og meget mere er ting vi snakker om, når vi skal finde et foder til din hest. Vi har mange løsninger og muligheder. Er du er i tvivl om, hvilket foder der passer til din hest, så ring gerne og få en snak.

Ps. Se og prøv vor nye Wellness serie og prøv de gavnlige virkninger af EMH Direkt i dit eget foder!

Jeanet Schelde

Direktør Møllerens Hobbylager

Direkte tlf: 72147083
Mobil: 25277383
E-mail: jsp@hk-hornsyld.dk

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11