Forebyg lidelser med den rigtige kost

De fleste ved, at en velafbalanceret kost giver hvalpen klare øjne, blank pels og masser af energi til leg og læring. De færreste ved, at den også forebygger "vokseværk" - invaliderende lidelser som hofteledsdysplasi.

Hofteledsdysplasi er en sygdom, som især rammer genetisk disponerede store hunderacer. Den kaldes også HD og skyldes et sammenfald af forskellige faktorer som størrelse, race, væksthastighed, fodersammensætning og træningsintensitet.

Det er en trist sygdom som nedsætter hundens livskvalitet, giver smerter og kan ende med aflivning længe før tid. Heldigvis kan risikoen for at udvikle HD minimeres ganske betragteligt ved ganske enkelt at være kritisk i valget af hvalpefoder og ved at være opmærksom på hundens vækstfaser. Det siger Dyrlæge Kim Hesvang, som har forsket i hundens vækst i mere end 32 år.

Det er utroligt vigtigt, hvad man fodrer sin hund med og det helt essentielle i hvalpefoder er forholdstallet imellem den del af foderets omsættelige energi som kommer fra henholdsvis protein, fedt og kulhydrat.

Hvis ikke denne sammensætning er afbalanceret vil hvalpens knogler vokse hurtigere end musklen der omgiver dem. Dermed har man forøget risikoen for at hvalpen udvikler HD.

En hvalp skal udelukkende spise hvalpefoder, fordi det er udviklet specifikt til at dække hvalpens behov. Til gengæld er det også vigtigt at huske på at overholde de anbefalede mængder og at skifte til halvt hvalpefoder/halvt voksenfoder når hunden er i unghundefasen.

I unghundefasen ændrer hundens behov sig - og fortsætter man med at fodre med meget energiholdigt og calciumholdigt foder, som hvalpefoder typisk er, vil det få knoglerne til at vokse alt for hurtigt. Du kan ikke umiddelbart se på din hund, om det er ved at være tid til at skifte til voksenfoder, men du kan meget nemt konstatere det ved jævnligt at veje din hund fra den tidlige hvalpealder, for vægtkurven vil begynde at aftage markant i forhold til tidligere, når den når unghundestadiet, siger Kim Hesvang og fortsætter:

Jeg vil vove den påstand, at man kunne undgå 80 % af alle tilfælde af HD alene ved at fodre rigtig.

Carnivor Hvalp er navnet på et specialudviklet hundefoder til hvalpe af meget høj kvalitet, som indeholder den optimale sammensætning af protein, fedt, kulhydrat, calcium og essentielle fedtsyrer og er baseret på et højt indhold af ferskt kød.

Hvalpefoderet er AAFCO testet (American Association of Feed Control Officials) hvilket betyder, at foderet har været testet i en periode på hele fem år, hvor Kim Hesvang løbende har foretaget kvalitetsvurderinger.

Carnivor Hvalp har ifølge ham den idelle balance mellem de livsvigtige næringsstoffer og lever dermed op til kvalitetsbetegnelsen ”super premium”

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11