så selv dine krydderurter

I de senere år har krydderurterne igen vundet indpas i den daglige husholdning.

Hvor det før blot var persille, purløg, karse og dild, der udgjorde det sunde grønne drys, er der i dag et stort udvalg at vælge imellem. Og mange af disse kan man selv så.

Mange krydderurter kan sås direkte på voksestedet i april-maj, når frosten er gået af jorden, men flere kan med fordel sås inde allerede fra slutningen af februar. Det gælder f.eks. varmekrævende urter som basilikum og rosmarin.

Ved såning er det vigtigt at benytte den rigtige såjord. Der må ikke bruges almindelig blomstermuld, da den vil være alt for hård ved de små spirer.

Såjorden kan være spiremuld, der er renset for svampebakterier og ikke indeholder næring. Der kan evt. iblandes lidt sand.

Med mini-drivhuse og tørvepotter går det stærkt og ekstra let.

I minidrivhusene får planterne det rette mikroklima, der fremmer en god spiring og vækst. Tørvepotterne er fremstillet af presset tørv, tilsat lidt gødning.

Potterne fyldes med spiremuld, vandes op og tilsås.

Frøet tildækkes kun ganske let eller slet ikke, men trykkes fast i spiremulden. Der vandes ganske let og klarplast med lufthuller lægges over.

Potterne kan følge planterne hele vejen ned i plantehullet ved udplantning, og planternes fine spæde rødder undgår derved at blive ødelagt.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11