Mild vinter gav besparelser på varmeregningen

Mild vinter gav besparelser på varmeregningen

Hornsyld Købmandsgaard A/S har alligevel haft en markant fremgang på salget af træpiller

Den milde vinter har lunet godt i foret hos os alle sammen, når det gælder fyringsomkostninger.  Alligevel har Hornsyld Købmandsgaard A/S haft en markant fremgang på salget af træpiller.
- Trods færre graddage i vinteren 2013-14 sammenlignet med året før har vi haft en fremgang i salget af biobrændsler på 3,6 procent, oplyser produktchef Kim Jensen, Hornsyld Købmandsgaard A/S.
Antallet af graddage kan anvendes som et simpelt mål for den kuldepåvirkning, en bygning udsættes for.  DMI beregner og offentliggør graddage baseret på målinger flere steder i Danmark.
Kim Jensen forklarer, at energiforbruget på grund af den milde vinter i gennemsnit har været 20,3 procent mindre end et normalt år og 18,6 procent mindre end vinteren 2012-13. Her er der set på perioden fra oktober og frem til marts, hvor 85 procent af energiforbruget ligger.
- Alligevel sælger vi flere træpiller. Vi oplever lige nu, at rigtigt mange mennesker ser på besparelser i forbindelse med valg af varmekilde og skifter oliefyret ud med træpillefyr. Det er en tendens, der slår hårdt igennem, siger han og tilføjer, at salget af fyringsolie naturligvis samtidig er faldende.


En billig vinter

Gennemsnitstallene taler deres tydelige sprog om, at en mild vinter giver kontante besparelser:
- Der bruges typisk omkring 2500 liter fyringsolie på at opvarme et gennemsnitshus over en fyringssæson, og det svarer til omkring 27.000 kr. Med en mild vinter som i år vil der være sparet ca. 5.500 kr.
- Hvis man fyrer med træpiller, bruges der typisk 5.500 kg. træpiller på et gennemsnitshus, hvilket giver en samlet udgift på 11.000 kr. Her har der været ca. 2.200 kr. i besparelse.
- Så der har virkelig været noget at hente i kroner og ører, både på den milde vinter og på at skifte til f.eks. træpiller, konstaterer Kim Jensen.

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld

Tlf: 75 68 73 00

Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11