Byggemarkedet Ry

Fremgang for byggemarked i Ry

Stigende aktivitet på XL Byg i Ry siden Hornsyld Købmandsgaard A/S overtog forretningen i 2012
Der er travlhed og fremgang i XL Byg Ry Tømmerhandel, som i september 2012 blev overtaget af Hornsyld Købmandsgaard A/S. Både i byggemarkedet og på trælasten er der stor aktivitet.
- Her i Ry- og Skanderborg-området bygges der mange nye boliger og det er et vækstområde, hvor der sker en masse.  Vi oplever, at der er god gang i tingene for håndværkere og husbyggere. Det smitter af og kan mærkes i vores forretning, siger afdelingsleder Kristian Markussen, der står i spidsen for både trælast samt byggemarked på Kløftehøj 2 i Ry.
- Fremgangen gælder rent omsætningsmæssigt både for erhverv og private. Vi har en fordeling på ca. 40 procent private og 60 procent erhverv, når vi ser på omsætningen.
- Den øgede aktivitet betyder også, at vi har fået flere ansatte, siger afdelingslederen, der har en samlet medarbejderstab på 13, hvilket er to mere end sidste år.


- vi sætter den gode service i højsæde, siger afdelingsleder Kristian Markussen..

Synergieffekt
At forretningen nu er en del af Hornsyld Købmandsgaard A/S, er der ifølge Kristian Markussen en række fordele og synergieffekter ved.
- Vi har stort set alle de byggematerialer, der normalt efterspørges i en tømmerhandel.  Næsten al udkørsel sker fra Hornsyld, og det betyder, at vi ikke skal have så stor lagerkapacitet her i Ry. Vi har samtidig fået et bredere sortiment, fordi vi er blevet en del af en større enhed, som har langt flere varer på lager.
- Det betyder også, at kunderne ikke skal vente så længe på at få de produkter og varer, de bestiller. Vi kan levere hurtigere end før, og det er noget, der har stor betydning.
Både Ry Tømmerhandel og trælasten i Hornsyld var med i XL-kæden ved overtagelsen.
- Vi har fået et større og bredere sortiment, igen fordi vi er blevet en del af en større enhed, hvilket giver os nogle fordele, siger Kristian Markussen og tilføjer, at forretningen er med i den landsdækkende indkøbsforening Ditas.

Forårsmarked
Byggemarkedet i Ry vil gerne have en stor synlighed, og bl.a. derfor holdes der et årligt forårsmarked.
- Vi holder forårsmarked med tilbud, aktiviteter for børn, hoppeborg, lidt blomstersalg samt pølser og grillmad. Kunderne kan få en snak med ansatte og med leverandører og håndværkere, som møder op. I år havde vi over 1.000 besøgende, så det er virkelig noget, folk har taget til sig.
- Vi vil gerne møde kunderne til en uformel snak, hvor hele familien kan få en god oplevelse. Samtidig får vi lejlighed til at sætte fokus på varegrupper som havemøbler, grill og lignende.
- Grill er blevet en salgsartikel, som der er et meget stort marked for. Vi sælger mange Weber-grill og meget udstyr, hvor efterhånden kun fantasien sætter grænser. Tendensen går helt klart i retning af, at folk vil have gasgrill, som faktisk udgør 99 procent af vores grill-salg. Mange har udekøkken, og i dag varer grill-sæsonen hele året for mange familier.


- Grillsæsonen varer året rundt, og der er en stor efterspørgsel på grill og grilludstyr, siger Helle Jensen, der er klar til at vejlede kunderne.

Foder til hobbydyr
Salg af foder til hobbydyr er et nyt område i butikken.
- Det gjorde vi ikke i før, men nu sælger vi en række produkter fra Møllerens Hobbylager, bl.a. til heste, høns, fugle, hunde og katte. Det har kunderne taget godt imod, der er en stor interesse for det fra deltids- og hobbylandbrug – og fra dem, der har kat eller hund.

Den gode service
Kristian Markussen siger, at den gode service er i højsædet både på trælasten og i byggemarkedet.
- Det betyder utroligt meget, at kunderne får en god betjening, og at de ikke skal vente længe på at få de varer og produkter, de bestiller.
- I dag kan kunderne blive noteret ude på pladsen, hvilket sparer dem for tid, og det er folk meget glade for. Den service kunne vi ikke tilbyde før. I det hele taget er der mange fordele ved at være en del af en større virksomhed, og for os har det været en positiv oplevelse at blive en del af Hornsyld Købmandsgaard, siger Kristian Markussen.

Information

HORNSYLD KØBMANDSGAARD A/S

Nørregade 28
8783 Hornsyld
Tlf: 75 68 73 00
Direkte tlf. Trælasten: 75 68 77 22
Fax: 75 68 76 41
Mail: post@hk-hornsyld.dk
Cvr: 45 52 08 11